Czy może są jakieś programy które potrafią przyśpieszyć takie łącze? Są podobno takie do standardowych połączeń modemowych, więc może też do tego.
Proszę, pomocy
K
Czy może są jakieś programy które potrafią przyśpieszyć takie łącze? Są podobno takie do standardowych połączeń modemowych, więc może też do tego.
Proszę, pomocy
K

moze tutaj cos znajdzieszNapisał Kris1975
Wg moich doświadczeń (byli kiedyś monterzy usuwać awarię) będziesz miał tylko taką szybkość, jaką włączą Ci w TP. I dobrze jeśli tyle, bo lubi zwalniać.Napisał Kris1975

nie prawda Sito dobrze wskazał na program Cfos - nie zwiększa on fizycznej prędkości łącza ale służy zwiększeniu wydajności.
Tu opis gdzieś z www.
cFos jest programem, a konkretnie sterownikiem ktorego celem jest umozliwienie nam wykozystania naszego lacza w calej jego okazalosci.Dzieki niemu mozemy wykozystywac nasze lacze w 100% i nie martwic sie o negatywne skutki takiego postepowania.Program jako jeden z niewielu posiada same zalety i w dodatku zadnych wad.Jest on przewidziany dla lacz asynchronicznych czyli np. SDI i neostrady+ Co konkretnie oferuje nam ten program ?
- stronki wgrywaja sie znacznie szybciej nawet przy maxymalnym obciazeniu lacza
- mozemy teraz cieszyc sie w pelni maxymalnym wykozystaniem downloadu i uploadu jednoczesnie
- mamy mozliwosc ustawienia priorytetu portom UDP/TCP, moze miec to zastosowanie gdy gramy w roznego rodzaju gry sieciowe
- lacze dziala lepiej i stabilniej a takze proces logowania jest szybszy
- znika problem ucinania downloadu przy maxymalnym wykozystywaniu uploadu
- znika problem z nie wczytywaniem sie stron podczas "maxymalnego" obciazenia lacza, lub tez strony wczytywaly sie ale za to bardzo dlugo...
Dzieki cFos'owi mozemy bez problemu ustawic w osiolku upload (dla neostrady+ jest to 16kb/s) na maxa, gdyz nie bedziemy ponosic z tego tytulu zadnych niepozadanych efektow o ktorych pisalem wyzej.Niedosc ze my na tym skozystamy bo bedziemy wiecej danych wysylac i dzieki temu bedziemy krocej stac w kolejkach to skozystaja na tym inni uzytkownicy roznych sieci ed2k.Tyczy sie to rowniez innych sieci p2p :]
cFos doskonale wspolpracuje z innym swietnym programem ktorym jest AutoConnect
AutoConnect to prosty, bezobslugowy program slużący jak sama nazwa wskazuje do automatycznego łączenia i wznawiania połączenia z internetem.Wystarczy wybrac z listy połączenie które używamy a program sam zadba o to aby zawsze było aktywne.
podejrzewam że do radiówki też coś podobnego by było bo tam też się to opiera o modem tylko nie orientuje się czy działa on na tej samej zasadzie. czy to łącze jak piszą wyżej "asynchroniczne"
budzi się we mnie zwierzę ,
ale obawiam się,
że to leniwiec ...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
no wlasnie mi o to chodzi zeby nie przyspieszyc ( bo sie nie da ) tylko zeby wlasnie poukladac "download' i "upload".--> zeby np. upload nie wykorzystywal wiekszosci łacza wtedy gdy jest mi potrzebny download i na odwrót.Cos takiego zeby łacze asynchroniczne było jak gdyby synchroniczne.Ten program cFos podobno naprawde dziala-i jezeli ktos wie cos na temat takiego tylko do radiówki to niech napisze:3some:
OK, ale jest różnica między "przyśpieszyć łącze" a "zwiększyć wydajność". Do tego drugiego c'Fos jest rzeczywiście dobry.
Dzięki serdeczne za pomoc
K
macie może go? będę zobowiązany
K
Napisał Rav
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 23-01-06 - 09:54 Powód: cytowanie zaciemnia odpowiedz - skróciłem

wersję z lekarstwem są do zassania z torrenta na http://torrenty.org/szukaj.php wpisz cfos bądz wersję z vitaminką
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 20-01-06 - 16:03
ale obawiam się,
że to leniwiec ...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Nie zwiekszyc wydajnosc a wykorzystac w 100%najprosciej
. Podobno cFos pomaga przy neostradzie. Podobno bo sam nie testowalem. Ale wszyscy ktorzy mi mowili ze go uzywaja mowia ze teraz wykorzystuja lacze w 100%.
Kazda zlotowka jest bardzo wazna
iwko:
iwko:
iwko:

pawelck jak zwał tak zwał![]()
Kris1975 wersja z lekarstwem : to hmmm poprostu zawiera serial lub crack. czyli z demo robisz pełną funkcjonalną wersję![]()
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 20-01-06 - 16:04
ale obawiam się,
że to leniwiec ...
bo znalazłem:cFosSpeed, szybszy Internet dzięki Zarządzaniu Ruchem
ale z komentarzem: Dodał: tweteks Data: 2005-12-28 12:10:39
UWAGA!! Program zawiera trojan "RemAdm-ProcLaunch" w katalogu C:\...\files\pskill.ex e! Skanowalem system programem McAfee.
Dodał: BRZ Data: 2006-01-08 17:06:11
dzieki TWETEKS, a tym bardziej dziekuje autorowi torenta
Dodał: martinen Data: 2006-01-14 12:06:46
a oplaca sie wlacyzc Traffic Shaping
Napisał Rav

nie wiem czy są bo sam nie zasysałem. polecam przeszukać jeszcze osiołka tam na pewno będzie albo zgłosić się do działu req tam na pewno któryś z userów podrzuci![]()
ale obawiam się,
że to leniwiec ...
sciągnij sobie wersje shareware i wypróbuj czy dzialaKod:http://www.download.net.pl/94/cFos-dla-Windows-XP-2000-NT4/
no jest na 30 dni ale mozesz wypróbowc czy dziala czy nie ( a pozatym przez te 30 dni masz czas zeby znalezc witaminke)
o w morde zainstalowalem sobie przed chwila to ustrojstwo i albo mnie oczy myla albo to naprawde dziala->zobaczymy jak sie bedzie spisywalo z DC i grami online:aargh4:ocketwho , ale jesli chodzi o przegladanie stron to to gó#no naprawde dziala:sasmokin:

tu masz link do kluczyka do programupowinien pomócKod:http://www.crackdb.com/x.php?id=47244
ale obawiam się,
że to leniwiec ...
bo w pracy mi net hula ale musze cos zrobic w domku z nim
K
Napisał SiTo
Ostatnio edytowane przez: wlodas : 23-01-06 - 09:55 Powód: cytowanie zaciemnia odpowiedz - skróciłem

albo tuNapisał Rav
Kod:http://soft-best.net/news.php?go=3153
jeszcze napisze dla wszystkich zainteresowanych tym programem ze sa 2 jego wersje
cFos
orazSterownik ruchu dla łącz szerokopasmowych DSL oraz modemów ISDN.
cFosSpeed
obie do pobrania w wersji shareware naWspółpracuje z modemami DSL (USB i LAN) oraz routeram
Kod:http://www.download.net.pl/c16/Przyspieszanie-Polaczen/

Też mi się tak zdajeNapisał SiTo
![]()
"Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
"Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
Paktofonika
GG: 1870358

tutaj:Napisał Kris1975
Kod:http://www.crackdb.com/search.html
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)