+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Problem z p2p

Skyban
    Gość Avatar Skyban

Icon5 Problem z p2p

Mianowicie sciągnałem z netu plik, o którym myslalem ze jest obrazem płyty, jednak gdy go sciągnąłem okazało się że ten plik nie ma rozszerzenia to znaczy w jego właściwościach w rubryce. Typ pliku było napisane tylko "plik" i nic wiecej. Nie mam pojęcia jak zainstalowac ten program bardzo prosze o szybko pomoc. Z góry dziekuje.
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 10-12-05 - 18:27

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    10
    hmmm a jak go ściągałeś to jakie miał mieć rozszerzenie obrazu???? *.bin czy *.mdf...........mnie sie tak czasem dzieje, ze wlasnie mam podobny problem.......gdy w nazwie wprowadze cos takiego na przykład "plik.rar" , czy jakies inne rozszerzenie np "plik.bin" "plik.mdf" to tak jakby pliczek sie przekonwertował na właściwe rozszerzenie....spróbuj też tak zrobic z róznymi kombinacjami......
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 10-12-05 - 18:28

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

vollmilchs
    Gość Avatar vollmilchs
    a moze pomoze opcja: "otworz za pomoca" -> "uzyj uslugi sieci web do znalezienia odpowiedniego programu" ?

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Dopisz sobie jakieś swoje rozszerzenie i sprawdź czy działa.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

TvG
    Gość Avatar TvG
    Nie chcę robić tzw. burdelu na forum, dlatego też zadam moje pytanie tutaj :'-).
    Nigdy nie korzystałem z programów p2p typu eMule. Jedynie Torrent mnie do siebie przekonał, nic poza tym. Może dlatego że z samego poczatku korzystałęm z Kazyy i chyba nie muszę wyjaśniać czemu się na niej zawiodłem, ale to było dawno, nieważne. Teraz mam ochotę zainstalować DC++ lub eDonkey czy też eMule. Może ktoś mógłby doradzić, który jest lepszy i który bardziej opłaca się instalować. Głównie zalezy mi na dostępie do dużych źródeł muzycznych, czyli plików mp3. A o DC++ słyszałem wiele dobrego jeśli chodzi o zasoby. Tylko często problemem jest prawidłowa konfiguracja, co o tym myślicie? Poza tym jest jakiś motyw z kolejkami, że trzeba w nich czekać czy coś, jakieś autoryzacje i inne takie. Jesli ktoś mógłby mi to w jak najprostszy sposób objaśnić i doradzić to byłbym niezwykle wdzięczny :'-). Wiem że mógłbym sobie poszukać poradnika lub jakiejś instrukcji, ale po co, skoro UnderPL ma swoje forum poświęcone softom :'-). Czekam na jakiekolwiek odzewy a tym czasem pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 03-01-06 - 17:32

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    wszedzie są kolejki, na kazdym P2P..........na sieci eDonkey jest również masa, dosłownie masa mp3, praktycznie zawsze znajduje to czego chciałem.......ściągać nie sciaga sie szybko troche trzeba odczekac, ale czego sie nie robi dla ulubionych mp3 ale i tak w mniej niz tydzien zassiesz mp3 z takiego bardzo slabego zrodla, z dobrego to i w pare godzin.........polecam eDonkey, jest lepszy od eMula, łatwiejszy w obsłudze i wogóle bardziej przyjazny

Best avatar - 3 miejsce pawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar pawelck

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    Kolejek nie ma na dc++, kto pierwszy ten lepszy, w dc++ mozesz sciagac dany plik tylko od jednej osoby w torrencie i emule leci od wszystkich fo ktorych sie polaczyles(emule kolejka). W dc++ jest chyba wszystko, tylko jesli gosc sie rozlaczy a nikt tego iny nie bedzie mial musisz czekac na niego, zwykle na tym samym hubie. Jesli chcesz sie podlaczyc do porzadnych hubow musisz udostepniac sporo danych.
    Kazda zlotowka jest bardzo wazna

iwko:
    iwko:
    iwko:

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Cytat Napisał pawelck
    Kolejek nie ma na dc++, kto pierwszy ten lepszy
    eee coś ci się pomyliło. Jak nie ma kolejek? Wybierasz gościa jakiegoś i czekasz aż zwolni się jakiś slot u niego. Gdy akurat nikt z nim nie jest połączony to nie ma problemu, ale jak nie ma wolnych slotów - nie ma ssania.

Cytat Napisał pawelck
    mozesz sciagac dany plik tylko od jednej osoby w torrencie i emule leci od wszystkich fo ktorych sie polaczyles
    To trochę prawdy jest, ale nie do końca. Zależy jakiego masz klienta do dc++. Jeśli używasz powiedzmy Strongdc++ to jak w eMulu, sciągasz z wielu źródeł na raz. Co prawda na większości hubów możesz dostać za tego klienta bana

Cytat Napisał S.Z.A.O.
    wszedzie są kolejki, na kazdym P2P
    W kolejkach nie czeka się na torrencie, eDonkeyu, usenecie. To te bardziej znane.

Cytat Napisał S.Z.A.O.
    ale i tak w mniej niz tydzien zassiesz mp3 z takiego bardzo slabego zrodla, z dobrego to i w pare godzin
    Jedną mp3 ściągasz tydzień? Skonfiguruj sobie eDonkey'a poprawnie i nawet z małą ilością źródeł pójdzie szybko.

A ze swojej strony polecam (w kolejności moich ulubionych):
    1. torrent - jak dobry tracker i łącze to mega szybki download, dużo torrentowych stron i łatwość konfiguracji klientów, nie czekasz w kolejce. za to minus ma taki, że żeby ściągnąć musisz mieć od razu zarezerwowane miejsce na dysku. Pobierając jednoczeście udostępniasz. Brak fake'ów.
    2. eDonkey - nie czekasz w kolejce, łatwa konfiguracja klienta, dużo rzadko spotykanych rzeczy, czasami dość długo trzeba czekać na ściągnięcia pliku. Nie musisz nic udostępniać, żeby zacząc pobierać. Dość dużo fake'ów, ale śa klient, które informują cię o tym czy dany plik jest tym co chcesz ściągnąć.
    3. dc++ - bardzo duuuuuuużo rzeczy do ściągnięcia, duża ilość hubów, a minus taki, że trzeba znaleźć gościa z wolnym slotem, żeby od niego ściągnąć. Jak jedna jedyna osoba na hubie ma to co ty chcesz, a nie ma wolnego slota, to możesz dość długo czekać. Czasami dość ciężko skonfigurować klienta. A jeśli już o klientach to jest ich bardzo dużo, ale czasami możesz zostać zbanowny na hubie. Jeszcze jeden plus dc++ to super szybki transfer przy dobrym łączu, no i minus taki, że jak chcesz dostać się na dobrego huba musisz udostępnić czasem i 120 GB danych. No i minus to także hierarchia LowID i HighID, ale tego nie chce mi się teraz tłumaczyć Z fakami się nie spotkałem.
    4. usenet - zawsze nowości w paczkach po kilkanaście mega. Super szybki transfer, dużo grup usenetowych. Jak poprosisz to czasem dostaniesz to czego szukasz ze starszych rzeczy. Główna zaleta to prędkość pobierania danych, dosłownie zapychasz łącze, bo tylko pobierasz, a nic nie udostępniasz. Za to minus jest taki, że usenet jest płatny, przykładowa cena to 25GB/month, 10 Connection $12.99. Brak fake'ów. Ale czas życia plików to około 2-3 tygodnie. Póżniej są usuwane. JEszcze jedną zaletą o której mi się przypomniało teraz to to, że usenet zapewnia prawie 100% anonimowość.

Uff, trochę sie rozpisałem, ale mam nadzieję, że chociaż trochę ci się TvG rozjaśniło w sprawie popularnych p2p. Dużo osób korzysta z eMula, ale osobiście nie polecam tego programu. Kazaa, iMesh itp itd to już w ogóle odpadają, bo dużo różnych fake'ów. Idę się napić, bo od tego pisania zaschło mi w gardle
    Pozdrawiam.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    hehe no chodzilo mi racze o cały album mp3 w takim czasie , a sieć sam konfigurowałem, i raczej jest dobrze, bo zasysa szybciutko , tylko an TP mogę teraz narzekać

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania