+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 23 z 23

Temat: Stop Rzezi Fok W Kanadzie...! [+18]

for a living planet... ...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest Avatar ...m@tHew...

Dzięki!
    1
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9

Stop Rzezi Fok W Kanadzie...! [+18]

Powiem szczerze, ze o tym nie wiedziałem... dziś rano w radiu powiedzieli, ze w Kanadzie w okolicach zatoki Św. Wawrzyńca trwa zabijanie fok, łowcy/mordercy maja wybić ich ok. 300,000 sztuk... od razu sie obudziłem, bo strasznie mnie gryza takie rzeczy a wrecz bolą...

Myślę, ze jak najwiecej normalnych ludzi powinno o tym wiedzieć, co w przyszłosci w jakimś stopniu pomoze zwalczyc ten proceder, rzeź.

wiecej o tym STOP RZEZI FOK W KANADZIE!

filmy znajdujace sie na tej stronie sa naprawde mocne...

i jeszcze Zdjęcia w dobrej jakości, na stronie znajduja sie inne wazne informacje, wersja angielska.

Myśle, ze nie głupim pomysłem było by poparcie tej akcji po przez elektroniczna petycje, czy tez wyslanie meili, które ta strona promuje.
    Ostatnio edytowane przez: ...m@tHew... : 25-03-06 - 20:20

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Podpisuję się pod tym rękoma, nogami i czym tylko mogę.
    Tutaj można podpisać petycję, link bezpośredni do niej.
    Przyciski na stronie są zaraz pod petycją. Pisze to, bo ja np. ich nie zauważyłem od razu.
    m@thew mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że podkradłem ci linka do flagi?
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

gg: 1446599

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Podpisałem, popieram, i jak tylko dostanę pozwolenie od M@thewa to umieszcze ikonkę w podpisie

for a living planet... ...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest Avatar ...m@tHew...

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    9
    Oczywiscie, najmniejszego problemu nie ma, to nie jest mojej produkcji zdjecie... zaczerpnalem je ze strony, ktora podalem w pierwszym poscie, tylko zmniejszylem. Po to te zdjatko zostalo zrobione, zeby chodz w bardzo malym stopniu okazywac swoj duzy sprzeciw co do tej "akcji". Jak juz pisalem trzeba to rozglasniac, a te zdjecie wlasnie to robi.

W zbiorze swoich zdjec znalazlem zdjecie w sam raz pasujace do tego tematu.
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez: ...m@tHew... : 25-03-06 - 20:28

flash
    Gość Avatar flash
    Jestem przeciw czemuś takiemu. Ku*** nie mają co robić to foki zabijają!! Świat schodzi na psy, a kto jest temu winien?? -Ludzie!! Każde stworzenie ma prawo do życia, czyż nie tak? Pier**** konfidenci co tylko się nachapać chcą.
    Oczywiście się podpisałem.

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Brak mi kulturalnych słów, bo inne mam teraz na języku patrząc na to. Każda istota ma prawo do życia, ale niestety człowiek wywyższa się ponad wszystko. W tym całym obrębie wstyd mi do gatunku jakiego należe, który wyrządza w tej przyrodzie najwięcej zła na Ziemi. Tylko jakoś nie widać tam światowych organizacji, które by się tym zajęły.:angryfire
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    :thanks:

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    11
    m@thew wielkie dzięki za podzielenie się informacją, również podzielam całkowicie zdanie przedmówców, petycja została podpisana, dziwi mnie przyzwolenie władz kanadyjskich na tak okrutne traktowanie zwierząt, i z tego co napisane było w petycji, usprawiedliwianie się względami ( K**WA JAKIMI) ekonomicznymi i koniecznością reglacji ilości gatunku. Nie jest to pierwsza akcja w obronie praw zwierząt, ale mam wielką nadzieję że dotrze do jak największej ilości ludzi i wzbudzi odpowiednią reakcję.

ps. a czy ta petycja jest po podpisaniu na www wysyłana to adresata? wie ktoś ?? bo jeśli nie to chętnie wyślę i w sposób tradycyjny.
    Ostatnio edytowane przez: Rav : 26-03-06 - 00:05
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    9
    Z tego co czytałem, to 28 Marca podczas protestu pod ambasada Kanadyjska petycja zostanie wreczona dla ambasadorów. Rav jak chcesz wysłać w formie listu to napewno jest to lepszy sposob niz przez internet, wiec jak możesz to zrób to.

aka St. Anger illusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechęillusion Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar illusion

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Ja też się wpisałem. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Oglądałem kawałek filmiku, ale wytrzymałem tylko kilka sekund. Nie polecam tego oglądać. Nie wiem, po prostu, jak można tak traktować zwierzęta. Jeszcze jakby ich było dużo czy nie można by ich już kontrolować to ok, ale tylko i wyłącznie w humanitarny sposób, a nie przez napierd_alanie po głowach jakimiś kijami. Jednak z chęcią trzepnął bym takim kijem tego gości od fok. Nie miałbym oporów.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    To jest straszne... "Ludzie", którzy to robią są chorzy, potwory w skórze ludzkiej. Każde stworzenie ma prawo do życia i nie można mu tego prawa odbierać !!! Jestem przeciw takiemu okrucieństwu !
    ...

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Siła Reputacji
    8
    Również ja podpiasłem się pod petycją. STOP BARBARZYńSTWU

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    11
    niestety ten 28 marca chyba nie jest aktualny z tego co wyczytałem w internecie wręczenie petycji już się odbyło - no chyba że będzie następna tura.
    poniżej linki do 2 artykułów.
    Artykuł o proteście

drugi mówi o tym że rząd kanady ma wszystko głęboko w d*pie i zamierza zwiększyć ilość mordowanych fok. zresztą poczytajcie sami.Zwiększenie limitu zamordowanych fok
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    A mam pytanie. Jak pisałem wcześniej podpisałem sie pod petycją, ale czy dostaliście maila od nich? Bo ja czekam, czekam i nic.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

flash
    Gość Avatar flash
    Ja dostałem maila od nich i potwierdziłem podpisanie mojej petycji.

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    Sprawdź przypadkiem czy czasem nie masz maila w folderze "Spam" bo ja tak mam czasami gdy mam włączoną ochrone anty-spamową.
    ...

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Nadal nic. Poczekam jeszcze trochę i zobaczymy.
    A jakieś nowości dotyczące petycji?
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    9
    Nic do mnie nie przychodziło nowego od momentu podpisanie internetowej petycji. Wysylalem jeszcze meile do przedstawicieli konsulatu Kanadyjskiego, to mi jakas pani odeslala, zebym sie skontaktowal z jej kolezanka bo jej obecnie nie ma w pracy, ale to nie wazne. Wiem tez i sam czytalem zwrotnego meila z ambasady w/w, który jest wysylany do ludzi, którzy pisza na temat fok. Przedstawiaja w nim "plusy" tego Mordu, ze ludzi na tym zarabiaja i inne głupoty.
    Starałem sie troche zrozumiec ta chora sytuacje, ale jak widze gościa, który goni fokę i ja wali kijem w łeb to poprostu nie moge, i nie moge tez patrzec jak ludzie zabiaja inne zwierzeta. Ale ta jakos wybitnie mnie dotknęła.
    XXI cywilizowany wiek a takie sie rzeczy robi. Nie wspominajac tu o głodnych i mordowanych ludziach, ale to juz inny temat.

Znalazłem jeszcze jedna z wielu o tej tematyce stron. Równiez z tej strony mozna wyslac swój sprzeciw, i odsylaja meila z podziekowaniami.
    Strona jest w jezyku angielskim, ale jak ja zrozumialem to i Wam nie sprawi to klopotu . Na niej znajduje sie licznik czasu morderstw.

Ostatnio edytowane przez: ...m@tHew... : 27-03-06 - 17:14

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Nie mogę wysłać maila do nich, ktoś wie dlaczego? Dziwna sprawa. Chcę pomóc a nie mogę, już druga strona i dupa. Szkoda. Ale zajrzę za jakiś czas, może się coś zmieni.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

flash
    Gość Avatar flash
    St Anger napisali to:

Oficjalna weryfikacja autentyczno?ci adresu e-mail osoby podpisuj?cej petycje w serwisie http://www.petycje.pl.

Imię osoby podpisuj?cej: Piotr ***
    Tytuł petycji: Protest przeciwko rzezi fok w Kanadzie
    Numer petycji/bezpo?redni link: http://www.petycje.pl/1209
    Weryfikowany adres e-mail: alili4@o2.pl

Je?li jeste? osoba podpisuj?ca petycje, kliknij w poniższy link, aby powrócić na nasza stronę w celu zweryfikowania swojego podpisu.
    TUTAJ BYŁ LINK

Je?li ta wiadomo?ć została do Ciebie wysłana przypadkowo, prosimy o zignorowanie jej. Oferujemy rownież blokadę Twojego adresu e-mail. Kliknij w poniższy link, a Twój adres zostanie zablokowany przed otrzymywaniem w przyszlosci jakiejkolwiek korespondencji z naszego serwisu.
    TU TEŻ

Uwagi:
    - je?li podany link nie otworzy odpowiedniej strony, prosimy skopiować cały jego tekst i wpisać w okno przegl?darki.
    - W wypadku przypadkowego zablokowania adresu e-mail, lub w wypadku innych pytań, prosimy nie wysylać odpowiedzi na ten e-mail, gdyż nie zostanie on przez nas otrzymany. Prosimy o kontakt pod adresem pomoc@petycje.pl

Walczymy ze spamem i staramy sie przed nim zabezpieczyć zarówno internautow, jak i nasz serwis. Wszystkie adresy e-mail, na które wysyłamy t? wiadomo?ć, zostały nam dobrowolnie udostępnione przez użytkowników naszego serwisu jako ich własne. Ten e-mail weryfikuje informacje przez nich podana.
    Równocze?nie, je?li nie wiesz, co oferujemy, zachęcamy, aby? odwiedził nasza stronę. Nie jeste?my serwisem komercyjnym, nie wymagamy logowania i nie pobieramy żadnych opłat.

Administracja serwisu http://www.petycje.pl.
    admin@petycje.pl

I ja oczywiście zweryfikowałem podpis.

Rav
    Rav jest offline

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    11
    ...m@tHew... a mógłbyś się podzielić treścią tego emaila, jeśli nie masz nic przeciwko temu ?? poniżej zamieszczam wzór listu do wysłania wraz z adresami więc jeśli ktoś ma chęć wysłać to zachęcam.
    Adresy i przykład listu do Ambasady Kanadyjskiej:
    wsaw@international.gc.ca
    wsaw@dfait-maeci.gc.ca
    greg.cooney@international.gc.ca
    wsaw-td@international.gc.ca

Szanowni Państwo,
    Nie zgadzam się z decyzją rządu Kanadyjskiego na wznowienie polowania na foki. Nie przyjmuję argumentów rządu, że zabijanie fok jest potrzebne. Młode foki zabijane są kijami, ciągnięte po lodzie za pomocą haków , wiele z nich obdzierane jest żywcem ze skóry. Zabijanie nie jest bezbolesne, więc w żadnym wypadku nie będzie humanitarne. Nie mogę zaakceptować, że takie okrucieństwo wykonywane jest dla korzyści ekonomicznej, dlatego protestuję przeciwko rzezi fok.
    Kanadę uważa się za wysoko rozwinięty kraj, lecz nadal zabija się tam zwierzęta tylko po to, by wykorzystać ich futro. To kolejny przejaw holokaustu, na jaki skazujemy zwierzęta.

I strongly disagree with the Canadian government's decision to renew the culling of seals. I do not agree with the government's arguments that the seal cull is necessary. Young seals are killed with clubs, pulled along the ice using hooks, and in many cases skinned alive. Killing is not painless, therefore it can never be humane. I cannot accept that such cruelty is carried out for economic profit, therefore I protest against the seal cull. Canada is considered a highly developed nation, yet it still kills animals in this barbaric fashion in order to sell their fur. This is yet another example of the unnecessary suffering we subject animals to.

Na stronie: http://empatia.pl/str.php?dz=3&id=315 znajdują się linki do petycji jakie można podpisać w sprawie dorocznej rzezi fok.
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

Dzięki!
    1
    Siła Reputacji
    9
    Kod:
    Szanowni Państwo:

Dziękujemy bardzo za Pastwa korespondencję dotyczącą polowań na foki w
    Kanadzie. Z pełnym szacunkiem odnosimy się do osobistych wyborów,
    potępienia czy poparcia polowań na foki, zachęcamy Państwa jednakże,
    abyście przed sformułowaniem opinii zapoznali się z faktami. Mamy
    nadzieję, że poniższe informacje pomogą wyjaśnić kwestie Państwa
    nurtujące.
    Populacja fok grenlandzkich w Kanadzie jest zdrowa i bardzo liczna.
    Wynosi niemal trzykrotnie więcej niż w latach 70. ubiegłego stulecia.
    Zawdzięczamy to surowym normom ochronnym, nad których przestrzeganiem
    czuwa kanadyjskie Ministerstwo Rybołówstwa i Oceanów Kanady (DFO -
    Fisheries and Oceans Canada), jak również naszemu nieustannemu
    zaangażowaniu w nadzorowanie populacji fok.
    Na wybrzeżu atlantyckim polowania na foki grenlandzkie i kapturowe były
    i są wpisane w historię regionu. Polowanie na foki jest źródłem korzyści
    ekonomicznych dla mieszkańców terenów wybrzeża. Foki stanowią cenny
    surowiec naturalny, który, przy rozsądnym wykorzystaniu, stanowi
    istotne źródło dochodów dla około 15 000 łowców fok oraz ich rodzin.
    We wrześniu 2002 r. Kanadyjskie Stowarzyszenie Weterynaryjne (CVMA
    – Canadian Veterinary Medical Association)  opublikowało raport
    dotyczący ochrony zwierząt oraz polowań na foki grenlandzkie na
    atlantyckim wybrzeżu Kanady. Wyniki niezależnych obserwacji
    przeprowadzonych przez przedstawicieli i weterynarzy z CVMA w ciągu
    ostatnich lat zostały zebrane i porównane z obserwacjami 
    przeprowadzonymi przez Międzynarodową Fundację na Rzecz Zwierząt
    (IFAW). Wyniki prac CVMA pokazują, iż większość (98 procent)
    upolowanych fok, jest zabijana w akceptowalny i humanitarny sposób.
    Polowania na młode pomostwo fok grenlandzkich oraz kapturowych są w
    Kanadzie zabronione od 1987 roku. Przepisy zakazują również handlu,
    sprzedaży, lub barteru takich futer.
    Obowiązujący program zarządzania odłowem fok, ustalony na lata
    2003-2005, stworzony został w oparciu o racjonalne zasady dotyczące
    ochrony gatunku oraz przy uwzględnieniu głosu środowiska naukowego.
    Podstawą do określenia kwot połowowych jest troska o utrzymanie stałego
    stanu i liczebności stada.
    W celu zapewnienia właściwej ochrony, DFO nieustannie kładzie nacisk na
    prowadzenie nadzoru na morzu oraz przeprowadzanie kontroli łodzi, w celu
    monitorowania kwot połowowych oraz kontroli, czy łowcy fok posiadają
    odpowiednie licencje. DFO ma również zapewniać humanitarne zasady
    polowań, ich zgodność z przepisami dotyczącymi ssaków morskich oraz
    właściwe wykorzystanie przyrządów używanych do polowań.
    Jesteśmy wdzięczni, że poświęciliście Państwo czas tej tak istotnej
    kwestii. Mamy nadzieję, że w satysfakcjonujący sposób odpowiedzieliśmy
    na Państwa pytania oraz wątpliwości. W celu uzyskania dalszych
    informacji polecamy odwiedzenie strony:
    http://www.dfo-mpo.gc.ca/seal-phoque/index_e.htm

Ambasada Kanady
    Ja nie dostalem takiego meila (jeszcze), skopiowalem go z innego forum.

Artykuł o skórach, miedzy innymi o "naszych" fokach... aż wstyd, za to, ze Polska importuje te futra.
    http://biznes.interia.pl/news?inf=732137
    Ostatnio edytowane przez: ...m@tHew... : 28-03-06 - 21:02

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Ale bzdury. Czyli to na filmach to tylko 2% zabijania fok, reszta odbywa się humanitarnie. Jakoś nie trafia do mnie takie tłumaczenie. Pozatym czy te rodziny jak nie polują na foki to nie mają za co żyć? Hmm, rybek tam nie ma? Nie wydaje mi się. Chyba łatwy zarobek wziął górę. Szkoda, że tak się stało i mam nadzieję, że ktoś z tym coś zrobi, bo szkoda mi tych foczek strasznie.
    MESS WITH BEST
    FUCK THE REST

flash
    Gość Avatar flash
    Na wybrzeżu atlantyckim polowania na foki grenlandzkie i kapturowe były
    i są wpisane w historię regionu.
    Ci ludzie są nienormalni. Potrafię zrozumieć, że za czasów jaskiniowców takie rzeczy robiono, ale żeby teraz. Tak całkiem na legalu? I to ludzie cywilizowani?
    A kto powiedział: "Człowiek, to brzmi dumnie"? Jakieś nieporozumienie.
    Chyba durnie.
    Co tu więcej gadać, każdy wie swoje.
    A foki to niech zostawią w spokoju, nic im nie zrobiły.
    No, ale nikt tym durniom nie przegada.
    Ku*wa szkoda tych fok.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)