+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 11 z 11

Temat: Kultura i jej odzwierciedlenie

Użytkownik niki_24op Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar niki_24op

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 1 Poście
    Siła Reputacji
    0

Kultura i jej odzwierciedlenie

Będąc świadoma jakim banałem może się to dla Was wydawać, pokażę Wam z czym można się zmnagać gdzieś poza naszym milutkim forum:
    Ciekawi mnie czy ktokolwiek z Was spotkał się już z podobnymi objawami 'normalności'. A więc...

- Czy ktoś z Was spotkał się z chamskim, wulgarnym i obraźliwym zachowaniem ze strony innych uczestników dyskusji na forum?

- Czy ktoś z Was spotkał się gdziekolwiek z bezzasadną moderacją co 'gdzieniegdzie' bywa standardem?

- Czy kiedykolwiek zachowanie moderatora odbiegało od zasad 'dobrego smaku'? Czy zdarzały się zachowania chamskie na tym szczeblu?

- Czy ktoś z Was spotkał się z w/w zachowaniem gdzie administrator przymyka na to oko i nie reaguje na takie zachowanie ze strony kadry?

... i ostatnie, w sumie najciekawsze. Czy kiedykolwiek ujawniono publicznie Wasza dane osobowe?

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Na wszystkie cztery pytanie mogę śmiało odpowiedzieć twierdząco. Z ostatnim przypadkiem jeszcze się nie spotkałem poza demaskacją użytkowników, którzy robili przysłowiową wiochę - później wyciekły ich zdjęcia, czy też linki do portali społecznościowych, poniekąd zasłużenie.
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    :thanks:

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Z 1, 2 i 4 spotkałem się. Zachowanie 3 raczej nie. Gdy jestem bezzasadnie moderowany zadaje jedno pytanie co jest powodem moderki. W głupie dyskusje nie wchodzę. Prędzej forum, na którym jestem gościem, straci użytkownika niż ja stracę nerwy na dzieciaka, który dostał trochę władzy do ręki. O upublicznianiu danych nie słyszałem.
    Za to toczę walkę z administracją naszej klasy o usunięcie moich danych osobowych z ich bazy danych. Cisza i zlewanie użytkownika.

Użytkownik Strażak Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Strażak

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    0
    Ja spotkałem z wszystkimi przypadkami, nawet z ujawnieniem moich danych i poleceniem oglądnięcia mojego profilu na NK!!!
    Z tego co pamiętam zrobił to moderator jednego z forum! Uważam, że takie osoby powinny być pozbawiane praw moderatora!
    Totalna ŻENADA!!! Zaś admin powinien ponieść jakieś konsekwencje z takim zachowaniem na jego forum i za brak reakcji z jego strony!!!

Dodam jeszcze , że ujawnianie czyichś danych osobowych osoby fizycznej bez jej zgody jest przestępstwem!

Nie wiem czy to dobry pomysł ale może warto przestrzec innych przed logowaniem się na takim forum bez zasad?

by ulm@n:
    Połączyłem posty
    Ostatnio edytowane przez: ulm@n : 16-11-11 - 14:15

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    20
    Podziękował 119 razy w 84 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Dużo siedzę na wszelkiego rodzaju forach, przeważnie warezowych i niestety spotkałem się z różnymi zachowaniami moderatorów, od bardzo miłych i pomocnych do ośmieszających i wyzywających. Czasami jest tak że mod nie przyjmuje do wiadomości że coś jest nie po jego myśli, musi być tak jak w regulaminie bądź tak jak sobie wymyślił i koniec...

Jednak na SoftManii wydaje mi się że takiego problemu nie ma, przynajmniej ja tego nie zaobserwowałem. Ja wychodzę z założenia, że z każdym można się dogadać, nawet z mordopratorem
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...

Użytkownik Strażak Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar Strażak

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    Wiec czytałem tu sporo. Widzę że kadra jest tu dobrana wręcz precyzyjnie.
    Podam przykładowy post moderatora kierowany do forumowicza z innego forum.

MODER: Napisał postów [3769], status [VIP]
    Słuchaj transwestyto, prawienie komplementów prawdziwym kobietom jest
    czymś miłym i nie zawierającym podtekstów seksualnych, co innego
    prawienie komplementów pedałkom jak ty Bo. Miłej i spokojnej ;]

Na porządku dziennym część starych forumowiczy i jednocześnie znajomi moderow pisze takie i podobne posty które nie są usówane!

NIKxxx: Napisał postów [2753], status [Szycha]
    XXX wydymańcu,myślę ,że twoja stara dawała dupy po pijaku,dlatego taki
    glon tkwi wśród nas,tu na forum.

NIKxxx: Napisała postów [5207], status [VIP]
    XXX, licznik minał , nie zauważyłaś???? coż tak mają laski na cyku że
    luty mija a one dalej mysla że to 2010... daj sobie luzik... zajmij sie
    robieniem lasek dlka kloszardów w bolgii a w nadgodzinach sprażtanie
    wcetów... sprzedałas się i nie wiesz kim jestes? polka czy ... właśnie
    kim. Tam dajesz Duuuupppy i sie utożsamisz z tym krajem a mówisz że
    jestes polką.... tfu, za okupacji golono takie jak Ty na łyso

NIKxxx: Napisał postów [4074], status [VIP]
    a znacie dowcip, jak A. xxx ps. xxx w szwabskim sklepie wykłada towar żeby za niego zapłacić ciężko wylizanymi w dupsko eurakami arabskimi, kasjer licząc zakupy , pyta się, A PAN TO NA PEWNO NIE ŻONATY? no nie - odpowiada , ale po czym pan wnioskuje???? BO STRASZNIE ALE TO STRASZNIE OBRZYDLIWE RYŁO PANIUSIU MASZ
    -----Tu były zamieszczone dane osobowe-----

NIKxxx: Napisał postów [4074], status [VIP]
    hehe, jasio pipka!!! tania ciotka, lejesz ścierwo dalej do wanny? XXX sie sciera ze styjką swoją bo mu ponoc za bardzo pojechałeś swoim bałwankiem. hehe nie znam bartusia od razu mówie ale i tak nic nie wymyslisz oprocz taniego zjazdu na kochaną moją (Nazwa klubu sportowego)..ale tak to bywa jak sie z panami seks uprawia

Czy ktoś może mi powiedzieć że to jest normalne?

PS. Przepraszam za słownictwo, ale nie jest ono moje.

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Czy ktoś może mi powiedzieć że to jest normalne?
    Tutaj odpowiedź jest nadzwyczaj złożona, gdyż:
    - Status VIP = dzieciak -> trolling klasyczny
    - Status szycha = młodzieńczy okres buntu -> old style trolling

Każda społeczność ma swoje zwyczaje, ale jako admin powiem jedno... nie sądzę bym miał 'ciężką rękę', ale to by się skończyło permament-banem dla obu. Bez tłumaczeń, przeprosin ani postulatów. Dla usera... normalnie, za manifestowanie obelżywych treści. Dla modera... koniecznie, za nadużycie mojego zaufania. Jestem zdania, że moderatorzy reprezentują interesy zarówno administracji jaki i userów, stąd precyzyjny dobór kadry. Zresztą za każdego tutaj mógłbym śmiało ręczyć głową.
    Jedno jest bezwzględnie pewne... charakter administracji przenosi się w dół na każdy szczebel, więc jeżeli w danej społeczności panuje przyzwolenie na jakieś zachowanie, ciężko wymagać cudów.
    Ostatnio edytowane przez: thomas.night : 17-11-11 - 00:31
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    20
    Podziękował 119 razy w 84 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Czasem kilka osób zakłada forum, żeby kisić się we własnym sosie. To nie jest forum tylko kółko wzajemnej adoracji, jeśli ktoś z "zewnątrz" jest z góry traktowany jako intruz. Ja był sobie darował pisanie wśród dzieci neostrady, pozbierał zabawki i poszedł gdzie indziej (np do nas, jak by mnie oczywiście tutaj nie było )
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...

Użytkownik ktostam26 Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar ktostam26

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    0
    Witam.
    Po tych komentarzach wiem co to za forum. Ulm@n wierz mi na słowo że moderatorzy z tego forum nie są wcale takimi dziećmi!
    Ich duchowy guru ma około 50 lat. To jeden z najstarszych moderatorów na tym forum. Reszta to przedział wiekowy 30/45 lat.
    Ten stary cap wysługuje się pozostałą grupą niedowartościowanych hien bo inaczej ich nie idzie nazwać!
    Ostatnio nawet podał na publicznym forum dane z linkiem jednej kobiety bo jest zazdrosny o ilość napisanych postów przez nią!
    Zastanawia mnie fakt czy admin owego portalu jest głuchy i ślepy nie reaguje na to co wyprawia jego główny moderator pan.H?!
    Tak z ciekawości mam pytanie do Thomas.Night bo jest adminem.
    Czy Admin nie powinien ponieść odpowiedzialności za brak reakcji w takich i podobnych przypadkach, gdzie na forum jego kadra łamie się prawo ujawniając dane osobowe innych uczestników forum, gdzie jego kadra ubliża innym i są problemy by takowe posty były usunięte, bo admin udaje że ich nie widzi, ani tych skarg które wpływają na jego maila?

Ginekolog <-> tapicer thomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnythomas.night Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar thomas.night

Wpisów
    2
    Dzięki!
    5
    Podziękował 23 razy w 20 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Czy Admin nie powinien ponieść odpowiedzialności za brak reakcji w takich i podobnych przypadkach, gdzie na forum jego kadra łamie się prawo ujawniając dane osobowe innych uczestników forum, gdzie jego kadra ubliża innym i są problemy by takowe posty były usunięte, bo admin udaje że ich nie widzi, ani tych skarg które wpływają na jego maila?
    Za wszelkie wybryki tej natury w obrębie danej witryny odpowiedzialność cywilną ponosi jej właściciel. Jeżeli jest to stowarzyszenie - to jego przewodniczący lub/oraz organ owe stowarzyszenie nadzorujący.
    ... jak w statusie, wyk. też spirale z materiału powierzonego

night_cr0wler / astar0th

Użytkownik niki_24op Poziom 0 : Nie ma jeszcze reputacji Avatar niki_24op

Dzięki!
    0
    Podziękował 2 razy w 1 Poście
    Siła Reputacji
    0
    Jestem zdumiona ,że aż tyle osób zna ten tragikomiczny portal. Strażak mogę się tylko domyślać kim jesteś Bo na tamtym forum było dwóch strażaków o ile mnie pamięć nie myli Ktośtam po tym co piszesz myślę ,że dawno tam nie byłeś. Pan H został zdegradowany i wstydzi się pokazywać na forum oraz zapowiedział ,że maxymalnie 1 post dziennie napisze! Wyglądało mi to na szantaż wobec admina. Jak do tej pory admin się nim nie przejął. Można rzec ,że bez niego jest o niebo lepiej. Niestety admin tam chyba potrzebuje sporo czasu by podjąć następne kroki czyli wymiana całej kadry moderów by było na poziomie.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania