+ Odpowiedz na ten temat
1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 25 z 370

Temat: Fotografia amatorska

ZARZĄDCA DOLINY MUMINKÓW Muminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jest Avatar Muminek

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9

Fotografia amatorska

postanowilem zalozyc temat poniewaz troche sie tym bawie i moze znajdzie sie troche osob na forum ktore tez sie tym interesuja - co jakis czas bede wrzucal zdjecie z mojej kolekcji i prosilbym o opinie na jego temat, jakies techniczne uwagi itp - wszystkie fotki byly robione canonem a510- zachecam rowniez do pokazywania swoich dokonan

Ostatnio edytowane przez: Muminek : 30-05-06 - 17:48
    Absurd: przekonanie sprzeczne z twoimi poglądami
    gg 993300

Mojżesz? Mojgę! Fenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jest Avatar Fenot

Dzięki!
    3
    Podziękował 4 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Jeśli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za. Sam od niedawna troszkę fotografuję i myślę, że miło będzie powymieniać się doświadczeniami i pochwalić pracami. Chociaż jak patrzę na zdjęcie Muminka, to w głowie włącza mi śie lampka "zawiść" A tak poważnie - Twoje zdjęcie bardzo mi się podoba i uważam, że jest bardzo dobre (to nie wazelina).
    Jedziemy z koksem - moja fotka - zupełnie inna niż Muminka, ale mam nadzieje, że też się spodoba
    Piraci obecnie nie istnieją! Piraci tworzyli nielegalne kopie płyt i na tym zarabiali, ludzi którzy wstawiają albumy do ściągnięcia za friko z netu nazwał bym prędzej "anarchistycznymi bibliotekarzami"
    Duże Pe

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    11
    zamieszczone przeze mnie zdjęcie może nie jest dobre technicznie i daleko mu do waszych - robione jak widac pod światło, więc jakość słaba i dużo szumów itp (wina zarówno moja jak i słabego sprzętu Olympus C 725 ) ale chodzi mi o ujęcie, dla mnie ciekawe (musiałem wstać przed 5 rano żeby cyknąć) ale mam i bardziej udane (tylko nie na tym PC) więc jeszcze coś wrzucę. temacik bardzo mi się podoba. +
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    Muminek - brudno aparat wyamga czyszczenia pozatym zdjecie bez duszy takie nastawione na efekt nie efektownosc nie lubie takich silowych zdjec do niczego mnie to nie zmusza, patrze i nic niewidze w tej focie ;D. Sprobuj pokazac zdjecie z innej beczki moze bedzie lepsze ;D (pozatym jak to zdjecie zostalo zrobione?)

Fenot - fajne zdjecie byloby do walniecia w ramke ;] ten owad dla mnie jest tam zbedny ladny zywy kolor kwiatkow i zielen, ta brzydka nieostrosc ktora uniemozliwia wsadzenie fotki w ramke nadala taki pseudo efekt 3d i fajnie sie patrzy na fotke, ale tez bez duszne takie, o niczym nie opowiada to zdjecie

ja jak wroce z Żar to tez zaczne walic moje foty podoba mi sie ten pomysl i tez licze na krytykę

EDIT:
    Rav - pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to te niby niewidzialne chmury wokolo slonca ;D znaczy to ze jakby ktos nalozyl ekekt maski ci co uzywaja programow graficznych to skumaja oco chodzi gdybys stal wyrzej fekt bylby lepszy pozatym ja bym jakis filter zalozyl taka czerwien i w dodatku brak naturalnego swiatla bo to swit... do obrobki w photoshopie lubie fotki nieba, a tu niestety siusiak słonca (ten zolty pas na lusztrze jeziora ) dominuje w fotce no i zdjecie pozbawione symetri.. jakiegoklwiek ulozenia czy planu widocznie wstawanie rano ci nie sluzy
    Ostatnio edytowane przez: Gourney : 30-05-06 - 21:07

ZARZĄDCA DOLINY MUMINKÓW Muminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jestMuminek Poziom 2 : Fajny jest Avatar Muminek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    Fenot - zdjecie nawet niezle - podoba mi sie plan ostrosci - tylko jakos tak mi kadr nie pasuje i ta lampa - za bardzo splaszczyla zdjecie

Rav - pomysl ciekawy - ale zdjecie technicznie slabe - moja rada ustaw iso na 50 i daj dluzszy czas naswietlania - zredukujesz szumy

Gourney - zdjecia kropel nie beda takie cieple i nie maja takie byc - te zdjecia pokazuja piekno ksztaltow wody - a robione bylo w misce w kuchni - za pomoca kroplomierza - dodatkowa ciekawostka moze byc fakt ze to zdjecie jest z lampa robione - oczywiscie odpowiednio wytlumiona

teraz dam takie optymistyczne zdjecie - zaraz po ulewie

Ostatnio edytowane przez: Muminek : 30-05-06 - 21:38
    gg 993300

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Gourney - Muminek fotografuje kompaktem a nie lustrzanką, tam nie ma dostępu do matrycy i nie ma czego czyścić. Czemu przypuszczasz, że ma brudny aparat? To nie ma wpływu na zdjęcie!
    Muminek - zdjęcie nieba fajne, tylko widac wyraźne ślady retuszu po lewej od dołu. Ustaw odpowiednio parametry pieczątki.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    tak wiem ze widac - ale po pierwsze grafik ze mnie zaden (choc w kropli chyba nie widac retuszu tla) - a po drugie mam uszkodzona moja grafe i pracuje na starej w 16 bitach - no i kolorow nie widac dobrze - widze piksele cale - w takich warunkach trudno cos dobrze zrobic :/
    gg 993300

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    Ok. Tak czy inaczej wybierz przy takim retuszu pieczątkę o miękich brzegach, w opcjach pieczątki lub "brush" jeśli masz ang, mozna to wszystko b. dokladnie poustawiać, także intensywność działania narzędzia. Pracuj na 100, albo nawet lepiej 150% zdjęcia. Wtedy będziesz widział co się dzieje nawet przy Twojej grafie. W przypadku Rava, który robi olympusem, zmniejszenie czułości (ze 100 ISO) może nieco zredukować szumy, ale nie wiem czy w tym aparacie można zejść do 50 ISO. Przy 100 (tak miał nastawione) szumy rzeczywiście powinne być mniejsze. Może coś rozjaśniał dla efektu? Wtedy lubi coś wyleźć.
    Znaczne wydłużenie czasu naświetlania powoduje w cyfrach znaczny wzrost szumów, bez względu na czułość. Widać tozwłaszcza na zdjęciach nocnych. Canon usunął ten feler w jednej z lustrzanek specjalnie dodtosowanych do fotografowania nocnego nieba.
    edit: Sie bardziej przyjrzałem zdjęciu Rava i widzę że to bardziej są artefakty jpg'a niż szum
    Ostatnio edytowane przez: rolaj : 30-05-06 - 23:04

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    poprawilem troche - chyba lepiej wyglada ale u mnie az tak dobrze tego nie ocenie - bo mi nie chodzi nawet o rozdzielczosc tylko kolory - bardzo malo mi ich pokazuje :/

no i jeszcze dorzuce taki wiosenny akcent

gg 993300

rolaj
    Gość Avatar rolaj
    O to chodzi. Jeszcze trochę ostrych krawędzi pieczątki zostało troszkę wyżej, ale to już drobiazg, dopracujesz. Motyl Ci specjalne pozował ? W ogóle nie fotografuję kwiatków i zwierzątek. B. szanuję tych co im się chce i potrafią to robić. A wspólczesne cyfrówki, nawet te ze "średniej dolnej" półki dają duze mozliwości, co widać na zdjęciu.

Stały Użytkownik +ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest+ADI+ Poziom 2 : Fajny jest Avatar +ADI+

Dzięki!
    5
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    7
    Muminek- pierwsze zdjęcie super... tylko ta czerwona kropka na kropli ppsuje efekt
    Fenot "puścił Bąka lewą strona;]"
    Rav- troszkie nienaturalnie wyszło

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    tu masz minimalnie inne ujecie - bez kropki (choc moim zdniem nie psuje efektu - to poprostu odbicie swiatla w kropli)

gg 993300

Mojżesz? Mojgę! Fenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jestFenot Poziom 2 : Fajny jest Avatar Fenot

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    8

Wrzucam drugie swoje zdjęcie i czekam na opinie.
    Na wszelkie zarzuty odpowiem, gdy wróce ze szpitala. Mam nadzieje, ze juz niedlugo znowu zaloguje sie na UPL. Teraz zmykam sie pakowac. Do zobaczenia.
    Piraci obecnie nie istnieją! Piraci tworzyli nielegalne kopie płyt i na tym zarabiali, ludzi którzy wstawiają albumy do ściągnięcia za friko z netu nazwał bym prędzej "anarchistycznymi bibliotekarzami"
    Duże Pe

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    fajnie zdjecie tylko - troche zle miejsce - kadr mi nie pasuje i temat taki malo "artystyczny"

a tak poza tym to szybkiego powrotu do domu w pelnym zdrowiu

i kolejna kropla

gg 993300

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    to ja dodam coś od siebie
    zdjęcie z wycieczki szkolnej w której uczestniczyłem na początku maja

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    swietne zdjecie naprawde podoba mi sie

gg 993300

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    kolejne z tej samej wycieczki

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    to zdjecie juz ci gorzej wyszlo - nie jest to zbyt ciekawe ujecie i do tego jeszcze te druty i budynki :/

gg 993300

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Niestety, akurat w takim miejscu byłem, z innej perspektywy zdjęcia zrobić nie mogłem.

a tutaj kolejne:

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    bardzo fajny temat - tylko troche nieostre - jakbys zlapal pierwszy plan ostry a ten drugi byl jak jest to by bylo super (podobnie jest z tym moim zdjeciem z pozeczkami - brakuje ostrosci na pierwszym planie -no ale niestety tak prosty aparat ma pewne ograniczenia zwlaszcza przy makro - choc myslalem nad przystawka makro - ale jakos kasy nie mam na to ostatnio) - ty robisz zdjecia na manualu?? i jakim aparatem??

a teraz troche wspomnienia zimy
    gg 993300

Rav
    Rav jest offline
    Stały Użytkownik Rav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyRav Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Rav

Dzięki!
    1
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    11
    no to jak zdjęcia zimowe to i ja dorzuce z wypadu na narty - lojalnie uprzedzam fotka robiona z samochodu - nie miała nic szczególnego uchwycić ale spodobało mi się to drzewo i to jak wyszło całe zdjęcie.

ps. rolaj - niestety moj aparat nie zejdzie na z czułością na 50 - 100 jest niestety minimum
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 09-06-06 - 14:12
    budzi się we mnie zwierzę ,
    ale obawiam się,
    że to leniwiec ...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    no to jak zima to zima

gg 993300

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Kodak easyshare, jakiś prosty model, po południu napiszę dokładną konfigurację

a tutaj jeszcze jedno, trochę rozmazane, i trochę widać brud na szybie (robiłem z autokaru) ale dzisiaj wyjeżdżam na Lednicę, także kilka fajnych zdjęć może się pojawi
    mnie jakoś tak ciągnie do zdjęć chmur

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    8
    Jednak nie w szpitalu ,tylko w domu. Dam coś, żeby zwalczyć tą Waszą zimę..
    Temat mocno erotyczny...zapylanie :09:
    I znowu wychodzi na jaw moja slabosc do owadow
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 09-06-06 - 14:12
    Duże Pe

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    Kodak EasyShare CX7300

a tutaj kolejne jak dla mnie ciekawe:

a teraz znikam i pojawię się dopiero w Niedzielę na forum, ale wycieczka może zaowocuje ciekawymi zdjęciami

+ Odpowiedz na ten temat
1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)

Zasady Postowania