+ Odpowiedz na ten temat
1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 25 z 375

Temat: NOD32 i wszystko o nim...

for a living planet... ...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest...m@tHew... Poziom 2 : Fajny jest Avatar ...m@tHew...

Dzięki!
    1
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9

NOD32 i wszystko o nim...

W tym temacie umieszczajcie wszelkie problemy związane z NOD'em32, linki do oprogramowania firmy ESET i kluczyki niezbędne do prawidłowego działania.

Info:
    NOD32 jest zaawansowanym technologicznie a jednocześnie prostym w obsłudze systemem antywirusowym. Pierwsza wersja programu pojawiła się na rynku ponad dziesięć lat temu. Od tego czasu uległ wielu zmianom, jego możliwości zostały znacznie rozszerzone a zastosowane technologiczne innowacje spowodowały, że w tej chwili stał się jednym z liderów na rynku. Podstawową zaletą NOD32 jest zaawansowany mechanizm wykrywania wirusów, który od ponad dwóch lat plasuje go w ścisłej światowej czołówce. Kolejnym argumentem jest bardzo duża niezawodność i szybkość skanowania zasobów komputera osiągnięta dzięki zaprogramowaniu krytycznych modułów systemu w języku programowania niskiego poziomu Assemblerze. Szybkość pracy staje się coraz bardziej istotna, gdyż z miesiąca na miesiąc zwiększa się ilość informacji docierających w trybie rzeczywistym przez Internet, zwiększają się pojemności dysków twardych oraz ilość zapisywanych na nich danych Jak w żadnym innych przypadku - systemy antywirusowe dla zachowania swojej skuteczności muszą być regularnie aktualizowane. W przypadku NOD32 jest to bardzo łatwe i może odbywać się automatycznie. System może być aktualizowany przez Internet (bezpośrednio z serwera producenta), z wybranego serwera lub stacji roboczej w lokalnej sieci komputerowej lub też z płyty CD-ROM, jeżeli komputer nie pracuje w sieci ani też nie jest połączony z Internetem. Aktualizacja bazy danych wirusów, może automatycznie odbywać się w tle, bez absorbowania uwagi użytkownika. NOD32 posiada najlepszy na rynku moduł analizy heurystycznej - oznaczo to, że jest w stanie wykryć wirusy, które jeszcze nie znajdują się w jego bazie.

Download:
    Jeżeli chcesz sciagnac program wejdz na strone www.nod32.pl w dzial download i pobierz, wczesniej podajac numerki które sa w tym temacie
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 29-08-08 - 11:26 Powód: poprawiłem info...

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    BARDZO DUZE info o nodzie! taka instrukcja... (ang)
    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 06-11-07 - 12:03 Powód: url

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Podziękował 47 razy w 45 Postach
    Siła Reputacji
    10
    a powiedzcie mi ściągnołem NOD z www.softzone.prv.pl zainstalowałem i wpisuje wiele numerków z tych podanych powyżej i nic mi nie wchodzi, zostało mi już tylko 12 dni triala i niewiem co robić.........

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    :deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    20
    Podziękował 119 razy w 84 Postach
    Siła Reputacji
    11
    Bo do triala nie da się wpisać numerku Wejdź na oficjalną stronę, wejdź w download i ściągnij najnowza wersję odpowiednią do systemu operacyjnego jaki masz, jak podczas ściągania zapyta o numerek to podaj któryś z podanych na forum i powinno być OK Jak już ściągniesz to numerek będzie potrzebny do aktualizacji bazy wirusów.
    Jeden lubi las, drugi córkę leśnika. Ja zdecydowanie wolę to drugie...
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    No to powiem wam historyjke z życia wziętą.

Było sobie trzech kolegów, jeden znał się nieco więcej na kompach, dwóch wolało bardziej grać niż zgłębiać tajniki peceta i software'u na nim wgrywanego.
    "Informatyk z prowincji", taki śmieszny przydomek mu wymyślili, ale bez niego nie potrafili systemu zreinstalować... Biegał do każdego, kiedy pojawił się problem, rzadko się zdarzało, że pozostawił problem nierozwiązanym.
    I zaczął kiedyś testować antywirusy, testował długo... Aż dojrzał NODa pośród wielu, błyszczał z daleka, nęcił małymi wymaganiami i prostym scrakowania sposobem. Jednak bał się, nie był skłonny do zmian prędkich, ale w końcu złapał i zainstalował. Jakież było jego zdziwienie kiedy nie zobaczył różnicy przy uruchamianiu systemu, przy jego pracy i zużyciu procesora, a przede wszystkim jego niezawodności.

Szybko polecił go swoim dwóm mniej obeznanym kolegom, ci byli podobnie niechętni do nowego, ale z czasem gdy pojawił się na ich blaszkach Internet tak zwrócili się do "informatyka z prowincji" o rade i pomoc. W mik zainstalował co trzeba i działało.

Dwóch po dziś dzień nie ma zainstalowanej ani jednej łaty na xpka. Jednak jeden z nich ma siostre i dzieli z nią łącze. Ona używając IE i żadnego antywira nałapała syfu co nie miara, dziwne że komp to tak długo wytrzymywał...ale co? Z ratunkiem przyszedł NOD wraz z grupą kolegów i zrobili porządek.

Poza tym, oprócz antywira uzywa się się jeszcze firewalla
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

QbaTheRipper
    Gość Avatar QbaTheRipper
    Witajcie.Czytam o Waszych problemach z Nod32. i chciałem dyskretnie poinformować że jest "coś" co rozwiązuje problem z trialem,aktualizacją itp. na około 16mln. dni.Chyba wystarczy.

Ten patch do Noda32 nazywa sie NODFix Insane 2.1 i działa bez zastrzeżeń a sam antywir również (NOD32 2.51.20).Raz go instalujesz...restart kompa.I to wszystko.Tak to wyglada :
    Wersja ewaluacyjna
    Do końca testów pozostało: 16715971 dni

Informacje o zainstalowanym systemie NOD32
    Wersja bazy wirusów: 1.1429 (20060303)
    Zainstalowana: 3 marca 2006
    Baza wirusów - kompilacja: 6870

Informacje o innych modułach wspieranych przez skaner
    Wersja modułu zaawans. heurystyki: 1.027 (20060206)
    Moduł zaawans. heurystyki - kompilacja: 1106
    Wersja modułu internetowego: 1.002 (20040708)
    Moduł internetowy - kompilacja: 1013
    Wersja modułu wspierającego archiwa: 1.040 (20051222)
    Moduł wspierający archiwa - kompilacja: 1142

Informacja o zainstalowanych komponentach
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Podstawowe komponenty
    Wersja: 2.51.20
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Wsparcie internetowe
    NOD32 dla Windows NT/2000/XP/2003/x64 - Standardowe komponenty

Informacje o Systemie Operacyjnym
    Platforma: Windows XP
    Wersja: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2
    Wersja o wspólnym układzie sterowania: 5.82.2900
    RAM: 1024 MB
    Procesor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ (2105 MHz)

Skoro NOD32 jest taki popularny to daje linka dla wszystkich do fajnego jednorazowego skonfigurowania antyvira http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 :fing02:
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 04-02-07 - 20:10 Powód: połączyłem...

Duch
    Gość Avatar Duch
    No i sie nadzialalo :/ U mnie juz nie dziala nawet na u7.eset.com

Wlasnie mozna cos wiecej o tym NOD32 Update Viewer

Super Mordoprator ;-) ulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechęulm@n Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar ulm@n

Dzięki!
    20
    Siła Reputacji
    11
    Duch proponuję przeczytać kilka postów do tyłu a na pewno znajdziesz działający numer do NODa. A co do NOD32 Update Viewer to jest to programik, który sprawdza serwery z aktualizacją i pokazuje gdzie jest najnowsza wersja bazy wirusów.

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Siła Reputacji
    10
    a powiedzcie mi jak można w NOD'zie zroić tak aby mi niekrzyczał, nieusuwał, nie dodawał do kwarantanny plików które uważa za zainfefokwane - konkretnie tronana jesli jest to pliczek do hackowania który chciałbym użyć????? niepomaga wyłonczenie NOD'a a nawet wyżucenie z kwarantanny!!

Stały Użytkownik Stary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyStary Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Stary

Dzięki!
    14
    Podziękował 19 razy w 16 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Cytat Napisał Koniu
    a powiedzcie mi jak można w NOD'zie zroić tak aby mi niekrzyczał, nieusuwał, nie dodawał do kwarantanny plików które uważa za zainfefokwane - konkretnie tronana jesli jest to pliczek do hackowania który chciałbym użyć????? niepomaga wyłonczenie NOD'a a nawet wyżucenie z kwarantanny!!
    Spróbuj zrobić tak:
    Klikasz na AMON->Ustawienia zakładka Wyłączenia. Tam klikasz Dodaj i dodajesz np.: folder w którym trzymasz swój programik.

hocking
    Gość Avatar hocking
    Bronson
    Sciągnąłem NODA z adresu, który podałeś tj. nieaktywny link ale po wprowadzeniu kluczy ( najnowsze które podałeś) przy aktualizacji podaje mi " błąd połączenia z serwerem".
    Może wiesz jak temu zaradzić.
    Z góry dzieki za odp.
    Pozdro hocking
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 06-11-07 - 12:05 Powód: usunięcie nieaktywnego linku...

Dzięki!
    20
    Siła Reputacji
    11
    hocking po co wpisujesz kluczyk do triala ?? Jak masz działający numerek to możesz sobie pobrać pełną wersję z oficjalnej strony nod32.pl, wpisujesz ten numerek i program się aktualizuje. Nie rozumiem po co ściągasz triala i wpisujesz numer jak możesz ściągnąć pełną wersję i ułatwić sobie życie

hocking
    Gość Avatar hocking
    Dzięki ulm@n

Ulm@n Program udało się ściągnąć przy użyciu pierwszego z podanych przez Bronsons kluczyków ale z aktualką bazy kiszka.
    Sprawdziłem wszystkie trzy kluczyki i "Błąd połączenia z serwerem".
    Może jakaś rada?
    Dzięki za odpo.
    Ostatnio edytowane przez: hocking : 14-04-06 - 22:57 Powód: post pod postem

Dzięki!
    20
    Siła Reputacji
    11
    A masz firewall'a ?? Może firewall blokuje Ci któryś z portów i dlatego nie możesz pobrać aktualki ??

hocking
    Gość Avatar hocking
    ulm@n - firewall systemowy winxp, nod ustawiony jako wyjątek i nic.
    Przy wyłączonym firewallu też z aktualki nici.
    pozdro

fredii
    Gość Avatar fredii
    Niestety mam to samo. Nici z aktualizacji. Z kluczykami a także i z Fix'em nie da rady zaaktualizować. Żaden serwer aktualizacyjny nie chciał chodzić. Powróciłem do starszej wersji przedłużonej fix'em i aktualizacja sygnatur nastąpiła natychmiast. Nie wiem, co jest grane

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    ja osobiscie uzywam istalki 2.50 jeszcze z czasow bety, ją instaluje i podaje numerki Bronsona (Wogle BIG THX ode mnie dla Ciebie). I jest oki. Serwerów żadnyc niedodaje, a w programie mam ustawione na Random.

Pozatym wylonczony windowsowski FW, jakos do tej pory poleglaem na IMONie w NOD32 i jakos jestem bezpieczny i nic mi sie niestalo, a jednakon coś dziąła po czasem zdarza mi sie kliknąć TERMINATE (pisze to tylko zeby opisac sytuacje bezpieczenstwa mojego kompa, niekogo nienamawiam do olania sprawy FW )

Ulubiony użytkownik lowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnylowak Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar lowak

Dzięki!
    2
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    10
    Mam triala, mam ustawiony u4.eset.com i cały czas działa... dziwne :werd:
    "Niewiarygodnie szybki smok w świecie swych wartości powstałem z nicości obrałem droge ku wolności"
    "Trwa poscig za kasą, pozycja, dupami gdzie ludzie rozmineli się z wartościami"
    Paktofonika

GG: 1870358

hocking
    Gość Avatar hocking
    " Błąd połączenia z serverem". Sprawa "Błąd połączenia z serwerem" wyjaśniła się. Problem polegał na tym, że ja korzystam z przeglądarki Firefox, a Nod podczas instalki pyta o proxy i czy chcesz korzystać z ustawień InternetetExplorera (dotyczy to wersji testowej Noda, w wersji pełnej takiego pytania nie ma). Wystarczyło zaznaczyć że nie korzystam z proxy i NOD z FIXEM pobiera aktualizacje ( fix ustawił ważność na 16,715,930, polecany przez lowak).
    Dziękuję wszystkim tym, którzy wcześniej odpowiedzieli na moje posty.
    Ten temat polecam również frediiemu.
    Pozdro hocking.
    Ostatnio edytowane przez: hocking : 14-04-06 - 22:59

barteq
    Gość Avatar barteq
    witam ja mam taki problem, zainstalowalem nowego noda wpisalem usera i haslo ale nie updejtuje mi sie ;//

zobaczcie pisze ze nie ma nowej wersji a ja mam z 30 marca:/

nieaktywny link...
    Ostatnio edytowane przez: wyyzy : 06-11-07 - 12:10 Powód: usunięcie nieaktywnego linku...

Dzięki!
    20
    Siła Reputacji
    11
    A co to jest za serwer vreditel.net.ru ?? Domyślam się że to jakiś "lewy" znaczy się mniej oficjalny . Zmień serwer na oficjalny, albo ustaw żeby wybierał automatycznie i powinno być wszystko OK

barteq
    Gość Avatar barteq
    i ustawilem tak jak mowisz.. i mam to samo ...

Wersja programu nod32 jest aktualna... blablabla...

co zrobic ? jakies pomysly ;(?
    Ostatnio edytowane przez: wlodas : 15-04-06 - 13:54

Dzięki!
    20
    Siła Reputacji
    11
    barteq zrób screena jak możesz jakie masz dostępne serwera do aktualek i podaj jaką dokładnie masz wersje NODa.

Dzięki!
    101
    Siła Reputacji
    10
    a ja mam pytanko właściwie gł. do lowaka awięc mam noda z tym fixem 2xxxx (jakoś tak) no i wszystko było ql asz do przedwczoraj gdy zauważyłem że mam nieauktualną baze i nieaktualną wersje programu, udało mi się zassać najnowszą wersje z serwera który wcześniej podawał bronson, ale nowej bazy virusów niewidzia (a poślizg był miesięczny!!), dopiero dziś wpisałem numerki od bronsona - te ostatnie no i zassał aktualną baze - no ale nadal mi pisze że mam triala i ileś tam tysięcy dni do końca traial.... jak na to poradzić - do tej pory wszystko było w porzo, sam się aktualizował, nie sprawiał problemów a ja byłem w niebo wzięty żę tam malo pamięci żre.... lowak powiedz mi czy ty nadal masz tego fixa i triala i czy sam Ci się uaktualnia????

hocking
    Gość Avatar hocking
    Koniu
    Ja sciągnąłem triala i zainstalowałem fixa polecanego przez lowaka i Nodzik działa O.K.
    Aktualki pobiera sam.
    Jeszczejedno pytanie. Czy przed instalacją nowego Noda usunąłeś fixa?
    Ostatnio edytowane przez: hocking : 15-04-06 - 17:35

+ Odpowiedz na ten temat
1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)