Jak juz kazdy widzi pod lokalizacja, zamiast licznika postow, pojawily sie przyciski plus i minus. Jest to system reputacji. Od dzisiaj kazdy moze ocenic wypowiedz uzytkownika przez zwiekszenie lub zmniejszenie jego wskaznika.
Pod nickiem uzytkownika jest podpis adekwatny do liczby punktow.
Zdobywajac punkty uzytkownik pnie sie w gore (lub spada w dol) i przechodzi na kolejne poziomy.
O to lista poziomów do zdobycia:
Poziom: -3 -1000 pkt (Auto-ban)
Poziom: -2 -75 pkt
Poziom: -1 -10 pkt
Poziom: 0 0 pkt (Kazdy uzytkownik zaczyna z 0)
Poziom: 1 10 pkt
Poziom: 2 75 pkt
Poziom: 3 150 pkt
Poziom: 4 300 pkt
Poziom: 5 500 pkt
Poziom: 6 750 pkt
Poziom: 7 1000 pkt
Poziom: 8 1500 pkt
Poziom: 9 2000 pkt
Poziom: 10 2500 pkt (Narazie wiecej sie nie da... ale moze kiedys)
Kazdy uzytkownik zaczyna z 0 punktow!!! Pewnie starsi uzytkownicy zauwazyli ze ubylo im pare punktow. Nie jest to zaden blad. Poprostu wszyscy zarejetrowani przed 24.01.05 zaczynali z liczba punktow rowna 10. Dzisiaj wyrownano liczniki. Nie ubylo wam punktow ktore przydzielili wam inni uzytkownicy - straciliscie tylko 10 punktow, ktore dostaliscie na poczatku!!!
Za kazde 365 dni spedzonych na forum moc uzytkownika wzrasta o 1. Na przyklad gdy uzytkownik jest na forum przez rok to zamiast 1 punktu przydziela 2. Jesli jest a forum przez 3 lata to przydziala 4 punkty jednym kliknieciem.
Za kazde 1000 postow napisane na forum moc uzytkownika wzrasta o 1. Tak jak wyzej.
Za kazde 1000 zdobytych punktow reputacji moc wzrasta o 1.
Aby user mógł żywać przyznawania punktów reputacji powinien posiadać: 10 pkt
Dziennie user może przyznać: 50 pkt
User musi przyznać 8 pkt różnym osobom zanim będzie mógł przyznać pkt poraz kolejny danej osobie. Stad blad ktory otrzymujecie.
Oznacza on ze musisz dac 8 innym userom punkt zanim znowu dasz tej osobie. Jesli nie dodawales jeszcze dzisiaj punktu temu uzyszkodnikowi to prawdopodobnie zrobiles to wczesniej przed wejsciem systemu reputacji. Dodaj punkty innym osobom i powinno zadzialac.You must spread some Reputation around before giving it to ... again

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem

You must spread some Reputation around before giving it to ... again
:lol: ) powinno wedlug mnie miec juz jakis wplyw na stan obecnego licznika. Rozumiem, ze sa ludzie zarejetrowani od kiedys tam i ani razu nie uzyli swego konta, ale to chyba juz nie nasz problem. Wydaje mi sie ze powinno sie cos zrobic z takimi userami. Duzo roboty?? Trudno... albo chce sie miec porzadek albo nie. Wedlug mnie obecni uzytkownicy, ktorzy maja dosc dlugo doczynienia z forum (aktywnie) powinni byc brani pod uwage z owa nadwyzka
) i potem dalem mu minusa. i wszysko dziala. Po 8 userach nie mam zadnych bledow. Jesli komus pokazuje sie blad ze powinien najpierw dodac komus innemu, a wie ze nie dodawal wczesniej to niech napisze tutaj. naprawde nie powinien sie pokazywac ten komunikat.
Plusa prosze
, mogloby być jak było zresztą wcześniej , takie coś jak powod plusa albo minusa.