No nie wierze ze nikt tu nie ma juz do powiedzenie o samochodach..![]()

No nie wierze ze nikt tu nie ma juz do powiedzenie o samochodach..![]()

Jak mi się uda uciec za granice do pracy to może też w tym okresie bede myślał o własnych 4 kółkach!! Shell See
P.S.
Karo_l o jakim samochodziku myślisz....coś an dzieFczęta, czy może raczej cos praktycznego i ekoomicznego dla studenta
![]()
Software is like sex. It's better when it's free...
Linus Torvalds
Niestety nie mam kury znoszacej zlote jajka, wiec najwazniejsza jest oszczednosc. Planuje dwudrzwiowego Fiata Uno z silnikiem 1.0, ktory w zupelnosci wystarczy studentowi, muszacemu poruszac sie po Łodzi.
Ludziska najpiekniejsz modele uat sa w sqalonach ale raczej nas nie bedzie na nie stac![]()

Ja nawet bym nie wzgardził kartonowym trabancikiem (nawet był bym zadowolony .. takie młodzieżowe autko)
A tak szczerze to ..cokolwiek co ma 4 kółka i jest nieco większe od malucha..najlepiej jak by było stare...strasznie mi sie podobaja auta zniszczone czasem![]()
Software is like sex. It's better when it's free...
Linus Torvalds
Maluch odpada od razu. Przy moim wzroscie powyzej 190cm nie ma szans, zebym sie zmiescil.

Fiatek Uno fajne autko do 160(!) kumpel diesla 1.2 uno z 3 osobami rozpedzil, co ciekawe 2 koles swojego rocznego peugota rozpedzil do 157(!?). Jakie to kiedys autka robili![]()

Nie wiem jak to jest bo nad morzem mieszkamUno jest Uno
A co do poldka to tez jeszcze autko tylko promien skretu jak autobus
Sie rozgadalem.. Tak przy okazji widzial ktos Fast&Furious2? Jezeli tak to jak wrazenia?
Pozdrawiam
Nie ma jeszcze w necie. Jak tylko pojawi sie na sharereactor, to zaczne sciagac. Juz nie moge sie doczekac.

ja sie nawet zastanawialem czy nie obciac drastycznie funduszy na wakacje i nie wybrac sie do kina.. Jeszcze z druga polowa.. $$$$$
Drastycznie? 30zl na bilet, to kwota, ktora moze wplynac na jakosc wyjazdu? Albo planujesz wyjazd wakacyjny do pobliskiego parku, albo do najblizszego kina masz 100km ;-)

Wolalbym jednak je miec bo lepiej miec niz nie miecDlatego na komputerek by sie wersja przydala.. Nio mialo byc o autkach a nie o mojej kasie
![]()
Btw : A co do kasy to zbieram na FelkeMoze nie za szybkie ale malucha ze swiatel wytne nie wiem jak na predkosc.

u mnie to wietnamczycy maja chyba dobry sposob na kase bo sie spotykaja czasem pod restauracyjka kolomnie mer Ska jakas bejka i opelkiemKiedys jednego w suprze widzialem (a tylko raz na zywo supre widzialem
Chyba sie na sprzedazy skarpet po bazarach dorobili albo sajgonki.. A moze by tak metale kolorowe zaczac pozyskiwac? Nio lece spac bo juz nie wiem chyba co pisze.
Pozdrowka

u mnie to wietnamczycy maja chyba dobry sposob na kase bo sie spotykaja czasem pod restauracyjka kolomnie mer Ska jakas bejka i opelkiem Kiedys jednego w suprze widzialem (a tylko raz na zywo supre widzialem Chyba sie na sprzedazy skarpet po bazarach dorobili albo sajgonki.. A moze by tak metale kolorowe zaczac pozyskiwac? Nio lece spac bo juz nie wiem chyba co pisze.
Pozdrowka
... trabant jak najbardziej - fajne autko. gorzej jak sie popsuje, na zlom nie oddasz no bo jak karton zezlomowac, pozostaje jedynie z nasypu spuscic! a co poloneza i 200km/h - mozesz sie smiac Karo_l, ale mam znajomego ktory wlasnie jedzi polonezem. ostatnio zaknal licznik na 190km/h przy 5 biegu. jest to auto szykowane na tzw KJS. wsadzony jest tam silnik z Fiata Mirafiori 2.0 130km, sportowe zawieszenie, kubly, klatka - po prostu istna bestia! wczesniej mial tak zrobionego fiata 125p, z takim samym silnikiem, rowniez z klatka, zero tapicerki w srodku, kubly, sportowe zawieszenie, nawet klamry na masce by mu sie podczas jazdy nie otwierala (pare razy mu sie tak stalo i dlatego je zamontowal). pamietam ze specjalnie dociazal mu tyl (wladal do bagaznika worki z cementem) by masa byla doskonale wyrownana bo przy masie niecale 1000kg i przy takiej mocy nie majac dociazonego tylu strasznie trudno bylo je opanowac szczegolnie na mokrej nawierzchni! a co do BMW 535 to tez by mi strasznie pasila szczegolnie ten starszy model. o taki ci chodzi? cos takiego czym bujal sie Volt w "blokarsach"? takie auto z cyklu jestem w mafii? greetz!

Widzialem wczoraj uwaga w "kinomaniaku" dwa teoretycznie najszybsze samochody w Polsce. Mistu i Audi bez tunningu wizualnego jedynie pod maska. Nie wiem czy sa one naprawde najszybsze (sugerowali sie pierwszymi mistrzostwami Polski na 1/4mili) ale zrobily na mnie wrazenie.
Pozdrawiam
... a mialy moze "nosa"![]()
? tzn n2o, podtlenek azotu? ten taki "dopalacz" co byl pokazany w "fast & furious" oraz w drugiej czesci. greetz!
Podtlenek azotu wplywa tylko na przyspieszenie, a nie ogolna szybkosc. Przy takich testach bierze sie chyba pod uwage jedynie naturalne mozliwosc silnika. Ktos moze sobie zamontowac dwa silniki od Boeinga do Poldka i tez bedzie wymiatac.
... skoro byly to wyscigi na 1/4 mili jak pisze Phot i sugerowali sie wlasnie osiagami z tych startow to tak sie sklada Karo_l, ze w tego typu wyscigach - krotkodystansowych - liczy sie wlasnie najbardziej przyspieszenie... a co do "nosa", wplywa on generalnie na osiagi choc nietsty tylko tymczasowo, max przez jakies 30-40 sek, az do wyczerpania butli... po wszystkim musi nastpaic ladowanie butli by mozna go bylo ponownie uzyc!

Mitsu mialo zamatowany podtlenek azotu audi nie. Tak przy okazji to w f&f ich instalacje to byl caly komputer jakies kontrolery i wogole a w Polsce jak montuja to widzialem: butla, rura, 2zaworyno ale coz.. Podobno legalna instalacja w Polsce jest mozliwa, troche drozsza i daje ciut mniejszego kopa
W tych dwoch autach kluczem do sukcesu byly jednak turbiny
to jest cos
Pozdrawiam
a ja jeszcze z pytankiem: co to bylo za mitsubishi? lancer evo VII?jesli tak to na turbosprezarce + n2o to byl to prawdziwy odkurzacz! greetz!

to bylo Eclipse w wersji amerykanskiej bez tuningu optycznego. Ale i tak mi sie ten model podoba
Pozdrawiam
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)