Witajcie,
pochwale sie swoja kolejna zabawka, ktora ostatnio upalamTroche danych technicznych:
Marka: BMW
Model: e36 coupe
Silnik: 2.0 (mocy - malo!!)
rok 1992
Poprzedni wlasciciel wymienil silnik na 2.8i (z 528i), przejalem go z moca 175KM i ladnymi aluskami
Po zakupie wygladal mniej wiecej tak:
Nie bylbym soba gdybym czegos przy nim nie zrobil...
ale zaczalem kiepsko :/
przy pierwszym pomiarze mocy wydmuchalem uszczelke pod glowica i silnik czekal maly przeglad. Wymienione wszystkie uszczelki, splanowana glowica i inne takie.
Ponowny pomiar pokazal nawet maly zapas (seria powinna miec 192KM)
Auto zaczelo sie zbierac calkiem ladnieTylko jak tym driftowac? Miekkie, jara sie wewnetrzne kolo a do tego zamiast latac bokami to wypadam z fotela i trzymam sie kierownicy :/
Zakupilem wiec kilka gadgetow i tak:
najwazniejszy zawias - bilstein b6 +sprezyny hr -30mm
stary:
nowy:
niestety k#@$@ jest za miekki :/ musze teraz jeszcze raz go sciagac i amorki wyslac na utwardzenie oraz znalezc jakies twardsze sprezyny :/
coz to za drift jak sie jara wewnetrzne kolo? lipton... przyszedl wiec czas na wymiane dyfra:
S... jak Szpeeera25% i krotsze przelozenie - 3,15 (most z m3)
dla ciekawych jak wyglada w srodku:
ooooo dziura
no i stary out:
coz... trzeba dwa koleczka przejechac bokiem i sprawdzic co to autko potrafi....
zabawy na suchym asfalcie... (7min upalania)
hihihi radosci nie ma konca ale nie chcemy zeby sie znow wzsystko zagotowalo...
temp wody i oleju
przed zalozeniem:
po
narazie podlaczony wskaznik temp wody. Niestety w bmw jest wkladka filtra oleju wiec nie mozna zastosowac podkladki pod filtr gdzie latwo moznaby bylo sie wpiac czujnikiem. Czeka mnie wiec sciaganie miski i wspawanie tulejki :/ a to sie wiarze z wymiana oleju i filtra. Mysle ze za tydzien. Efekt noca:
do zamontowania czekaja kubly i pasy 4pkt z klamra centralna:
Poki co auto idzie jak wsciekle. Czy to bokami czy na 400m. Masa auta zwazona 1300KG i mysle ze z tym na starcie trzeba powalczyc. Narazie mocy (199,5KM) jest pod dostatkiem, wrecz jak na moje umiejetnosci za duzo. Dzieki szperze w czasie deszczu nie jestem w stanie normalnie skrecac natomiast w upalne dni wystarczy maly strzal ze sprzegla aby poleciec bokiem. W razie jak zabraknie mocy mam juz zakupiony caly uklad wydechowy od m3 (wraz z kolektorem wydechowym) i jestem w trakcie namierzania nowego kolektora ssacego. Jak dobrze sie wystroi to powinno byc spokojnie 230KM moze troche wiecej.
Poki co jednak nie montuje zeby spokojnie nauczyc sie ogarniac.

LinkBack URL
About LinkBacks
Troche danych technicznych:

25% i krotsze przelozenie - 3,15 (most z m3)

Odpowiedź z Cytatem