+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 11 z 11

Temat: taki tam projekt na 19X KM...

Użytkownik pakarod Poziom 1 : Buduje reputacjępakarod Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pakarod

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    9

taki tam projekt na 19X KM...

nudno troche, furaka sie pozbywam to sie pochwale dwoma latami pracy

pacjent to passat 1.9 TDI PD o wdziecznej nazwie AJM (pompowtryski). Czyli seria 115km. Kupujac to auto niezupelnie orientowalem sie na silnikach diesla a kierowalem sie przede wszystkim wygoda uzytkowania, ekonomia i jeszce innych pare bzdur.

Furak gdy go kupilem mial juz jakiegos chipsa zalozonego i pojechalem na hamownie sprawdzic co tam siedzi:

:shock: :shock: Prawie jak z allegro Na jedynce dwojce kopa mial strasznego ale pozniej zdychalo. Prawie 400Nm zabojstwo dla sprzegla wiec zdecydowalem sie zmienic soft. Plan byl prosty zmiana softu i spokojne uzytkowanie. Zycie jednak zweryfikowalo inaczej i za namowa kolegi kupilem do niego hybryde

Walka byla straszna w zasadzie 13 godzin uruchamialismy suszarke bo okazalo sie, ze nie jest wyregulowana. 5minut regulacji, 15 minut jazdy i 30 minut czekanie az wystygnie turbo ( i tak z 10 razy). Wrazenia niepolecane nikomu. O godzinie 17 gdy okazalo sie, ze furak kreci sie tylko do 2tys prawie sie zalamalem (w perspektywie kolejne 6godzin zmiany turbiny).

W koncu turbo sie zakrecilo wiec pozostalo wgrac tylko soft

I wracac do domu. W drodze powrotnej skillowalem audi a6 2,5 TDI to bylo cos pieknego i budujacego

Zostalo tylko zrobic FMIC i zadania tego podjal sie Krzysiek:

Wsadzil mi intercooler od BMW 330 lub 540 (sam nie pamieta ale daje rade do 23X KM).
    Rurki mam obspawane tylko z dolu. I W zasadzie tyle.

Z wizualnych zmian to poki co doszly xenony. zmieniony grill i wsio. Auto w takim setupie mialo jakies 15X KM a niutkow to nawet nie wiem. Sa to oczywiscie odczucia tylko wlasne i znajomych bo z wykresem czekalem do dalszych modyfikacji. No wlasnie na tym prace mialy zostac skonczone ( drobna koretka po FMICu i zaslepienie EGRa) ale jak to bywa w zyciu szybko mi sie znudzilo a pojawila sie pewna okazja wiec zakupilem pompowtryski od 150KM

Przy tej modyfikacji auto
    mierzone gtechem mialo 8,42s do 100km/h oraz 16,40s na 1/4 mili.

Doszly nowe graty, mianowicie pompowtryski od ALa, przerobilem dwa komplety i wyszla niestety maksyma, ze okazje sa dla frajerow :/ Po zalozeniu samych pompek auto juz zapierdzielalo calkiem fajnie :mrgreen: :mrgreen: po testach komentarz tunera... no to teraz wrzucmy hardcorowy program i po programie auto na trzecim biegu ucieka na prawo i lewo - takiego ma buta Bylo okolo 190KM

W miedzy czasie wysadzilem w/w sprezarke (przy 160KM wjechalem w dziure i turbo uderzylo o podluzenice). Zapodalem wiec sprezarke z 2.0 TDI. Moc jaka wyszla to:

Auto jezdzi calkiem fajnie. Wlasnie rozbieram graty i pcham na sprzedaz. Ot cala historia

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    strony
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    aplikacje sieciowe, kampanie reklamowe, badania rynku

MAK
    MAK jest offline
    . MAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jest Avatar MAK

Dzięki!
    2
    Podziękował 2 razy w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    paka - wielki szacun:lmao::You_Rock_

ale czekam na więcej z innymi
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
    ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Dzięki za przedstawienie swojego wozu, a jak wizualnie, cichociemny typ?
    Chętnie bym te graty przerzucił do POLO, 6s do setki jak nic, ale chyba z miejsca bym nie ruszył
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    &
    &
    :thanks:

Użytkownik pakarod Poziom 1 : Buduje reputacjępakarod Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pakarod

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    MAK - dzieki, chociaz nie wiem do konca co maja znaczyc te emotikony

np15 auto z wygladu przypomina raczej srodek lokomocji handlowca. Wszystko seryjne, do tego duza 1,5m antena cb. Do setki passat w szycie robil troche ponad 7sek. no ale wiadomo zabijala go masa. Teraz troche wyglada grozniej bo przy koncowej mocy musialem wsadzic jakies wieksze kola (225/50/16).

strony

MAK
    MAK jest offline
    . MAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jest Avatar MAK

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    9
    emoty znaczą to samo co text.

Kurde i pomyśleć że obserwowałem twoje początki

No ale teraz czekam na autko w którym poza softem wszystko będzie mieć twoje odciski palców
    Może jakaś Honda powiedzmy civic 5 z przeszczepem na H22a na wolnymssanku

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    spoko mam do opisania jeszcze dwie hondy, bmw, fiata, forda i kosiarke <lol>

noo chyba zwariowalem

btw oczywiscie bardzo duze podziekowania naleza sie (jak zwykle) MAKowi, ktory doradzal mi przy kupnie pierwszego auta i wujasnial mi tajniki tuningu (chociaz ja poszedlem bardziej w performance a mak w styling ).

strony

MAK
    MAK jest offline

Dzięki!
    2
    Siła Reputacji
    9
    styling jak styling - cholerne koszta życiowe mnie zabijają
    Gdyby nie studyjny poślizg to pewnie bawiłbym się już ukończonym 200sx s14 w pełni zrobionym do driftu ale jak wiemy życie to nie bajka i nie głaszcze nas po jajkach.

No nic może kiedyś spełnię swoje marzenie - o ile nie będę już stetryczałym staruchem mykającym co niedzielę na działkę hybrydą 1.2 na bludislu

PS: przy twojej wiedzy paka ja to już jestem cienki bolek
    Ostatnio edytowane przez: MAK : 24-01-09 - 22:57

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    uwierz mi, ze nie stac Cie i watpie by bylo CIe stac na nissana do driftu. Seryjne silniki padaja jak muchy (ulubionym dowcipem tych silnikow - mowa oczywiscie o 1.8T, to obracanie sie panewek). Oczywiscie seria do driftu sie nie nadaje, chyba ze do nauki wiec musisz juz modowac. Wydech, turbo, wtryski, remap ecu. Masz mala wyzylowana pojemnosc, ktora jest katowana do granic mozliwosci przy kiepskim chlodzeniu (no bo jadac bokiem raczej nie masz duzych predkosci, no i powietrze nie wlatuje Ci centralnie na IC), niedojezdza do mety. Przyszloscia synu jest BEEMWE

strony

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Podziękował 47 razy w 45 Postach
    Siła Reputacji
    10
    efekt końcowy robi wrażenie - nie sprzedawaj go jeszcze, na czufu chętnie bym sie karnął a tak bliżej przyziemnych spraw to jak wzrosło ci spalanie? głównie interesuje mnie wzrost przy normalnej jeździe po mieście

:deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    spokojnie, to jedno z wolniejszych moich aut
    Na mnie ze spalaniem nie ma co patrzec bo jestem specyficznym uzytkownikiem.
    Generalnie tak, jak go kupilem i zrobilem 150-180KM (w zaleznosci od setupu) to spalanie o dziwo zmalalo. W miescie srednio palil mi 7-,5-8,5 w zaleznosci od nerwowosci a na trasie okolo 6 przy predkosci do 150km/h. Przy sredniej predkosci 90km/h potrafil zejsc ponizej 5l.

Jak zalozylem ostatnia turbine ta od 2.0 TDI musialem duzo lac paliwa, zeby ja obudzic. Niestesty ta turbina podchodzi juz pod duza loche i ma na dole sporego laga. Po miescie srednio sie jezdzilo wiec zwiekszylem dawki paliwa, zwiekszajac moment i wtedy palila mi nawet 10l :/.

Generalnie w dieslu jest tak, ze madry program da wiecej mocy i mniejsze spalanie.

strony

UnderPL moderator Phot Poziom 2 : Fajny jestPhot Poziom 2 : Fajny jestPhot Poziom 2 : Fajny jestPhot Poziom 2 : Fajny jestPhot Poziom 2 : Fajny jestPhot Poziom 2 : Fajny jest Avatar Phot

Dzięki!
    1
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    Pako jaki tam styling w przypadku MAK'a przeciez silnik igla Fajny ten pasek i VW zawsze mnie rozwalaly spalaniem a raczej jego prawie brakiem Jezeli chodzi o czas do setki to powiem tak - swifcik ktorym latalem kupiony za 500euro mial do 100 9sek No ale momentem obrotowym i komfortem to nie mialbym co startowac...

Co do seryjnego 200sx... to juz jak sami napewno wiecie z moich poprzednich dawnych postow - delikatnie mowiac "nie polecam"
    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)