Witam. Chcialbym zdac prawo jazdy ale nie wiem kiedy moge to zrobic. Mam 17 lat i zostalo mi jeszcze 5 miesiecy do osiemnastki. Kiedy moge zaczac kurs na prawko i ile taki kurs jest wazny do egzaminu??? Czego mam uzyc aby zdac za pierwszym razem???
Witam. Chcialbym zdac prawo jazdy ale nie wiem kiedy moge to zrobic. Mam 17 lat i zostalo mi jeszcze 5 miesiecy do osiemnastki. Kiedy moge zaczac kurs na prawko i ile taki kurs jest wazny do egzaminu??? Czego mam uzyc aby zdac za pierwszym razem???

Z tego co pamiętam, to kurs można rozpocząć 3 miesiące przed osiemnastym rokiem życia. Ważnością kursu się nie przejmuj, z tego co kojarzę, to nie ma w obcnej chwilii większego znaczenia, bo jesteś uczony na obecnych zasadach, chodzi raczej o ważność testów na okres 6-ciu miesięcy od ich zdania.
A co do ostatniego pytania, to najpierw musisz iść na kurs i zobaczyć "z czym to się je", nie ma ogólnego przepisu na zdanie, trzeba przede wszystkim wyeliminować swoje błędy i na gezaminie zamienić się w bezbłędnego "robota", któremu żadna sytuacja na drodze nie jest straszna.
Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
&
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
&
:thanks:

Kochany testy są pół roku ważne od ich zdania. Czyli masz pół roku na zdanie egzaminu praktycznego. O wiek najlepiej zapytaj w ośrodku. Niczym się nie martw. Każdy to musi w końcu przejść ;] Oczywiście Ci, którzy chcą mieć prawo jazdy ;-) Podzielam zdanie np15 nie ma na to przepisu ;-)

ja poszedłem na kurs nie całe 3 miechy przed ukończeniem 18'stki
te 3 miesiące spędziłem na część praktyk za kółkiem i cały kurs z teorii, bo dopiero po osiągnięciu wieku 18 lat mogli zapisać mnie na egzamin państwowy. dlatego warto zostawić sobie godziny na ten okres od momentu zapisania, aż do samego egzaminu.
na egzaminie najpierw zdajesz teorię - jak ją zaliczysz to masz na 6 miesięcy ważne zaliczenie. później musisz jeszcze raz zdawać. jeśli 3 razy oblejesz egz musisz odbyć dodatkowy kurs. 13 egzamin podobno jest za free
uczuć to na pewno teorii - jeszcze są egz w których znamy wszystkie pyt jakie mogą się pojawić. No i oczywiście jazdy - plac z łukiem, obsługa samochodu i sprawdzenie stanu technicznego to takie podstawy. później to już musisz dosłownie wiedzieć wszystko i umieć zachować się w każdej sytuacji
polecam też poczytać o nowym egzaminie na prawo jazdy:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...zdy_19695.html
:deal:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

Potwierdzam wersje Konia.
Czego się uczyć. Wszystkiego! Kurs przygotuje Cię do ruszania bez duszenia silnika, a potem sugeruje jeździć dużo z osobą, która będzie Cię uczyć techniki. Tego nie nauczysz się na żadnym kursie.
Witam. Obilo mi sie o uszy ze od kwietnia 2009 prawa jazdy kategorii B nie bedzie mozna zdac. Podobno ma byc ono dostepne od 21 roku zycia. Czy to prawda?? Jakie sa szanse ze to wejdzie w zycie??
Ostatnio edytowane przez: DaRiOOsH : 09-01-09 - 19:42 Powód: przeniosłem

Z tego co wiem, to zmieniono na 21 wiek kiedy można zdawać na motor, nie wydaje mi się (nie słyszałem), żeby na B mieli coś takiego załatwić.
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)