+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Jaki wiek do prawka?????

Daniel0o0
    Gość Avatar Daniel0o0

Icon3 Jaki wiek do prawka?????

Witam. Chcialbym zdac prawo jazdy ale nie wiem kiedy moge to zrobic. Mam 17 lat i zostalo mi jeszcze 5 miesiecy do osiemnastki. Kiedy moge zaczac kurs na prawko i ile taki kurs jest wazny do egzaminu??? Czego mam uzyc aby zdac za pierwszym razem???

Matador np15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnynp15 Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar np15

Dzięki!
    37
    Podziękował 29 razy w 24 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Z tego co pamiętam, to kurs można rozpocząć 3 miesiące przed osiemnastym rokiem życia. Ważnością kursu się nie przejmuj, z tego co kojarzę, to nie ma w obcnej chwilii większego znaczenia, bo jesteś uczony na obecnych zasadach, chodzi raczej o ważność testów na okres 6-ciu miesięcy od ich zdania.
    A co do ostatniego pytania, to najpierw musisz iść na kurs i zobaczyć "z czym to się je", nie ma ogólnego przepisu na zdanie, trzeba przede wszystkim wyeliminować swoje błędy i na gezaminie zamienić się w bezbłędnego "robota", któremu żadna sytuacja na drodze nie jest straszna.
    Kliknij, to nic nie kosztuje, innym pomoże:
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    &
    :thanks:

"Carpe diem" ;-) Kociak Poziom 1 : Buduje reputacjęKociak Poziom 1 : Buduje reputacjęKociak Poziom 1 : Buduje reputację Avatar Kociak

Dzięki!
    0
    Podziękował 3 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    4
    Kochany testy są pół roku ważne od ich zdania. Czyli masz pół roku na zdanie egzaminu praktycznego. O wiek najlepiej zapytaj w ośrodku. Niczym się nie martw. Każdy to musi w końcu przejść ;] Oczywiście Ci, którzy chcą mieć prawo jazdy ;-) Podzielam zdanie np15 nie ma na to przepisu ;-)

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Podziękował 47 razy w 45 Postach
    Siła Reputacji
    10
    ja poszedłem na kurs nie całe 3 miechy przed ukończeniem 18'stki
    te 3 miesiące spędziłem na część praktyk za kółkiem i cały kurs z teorii, bo dopiero po osiągnięciu wieku 18 lat mogli zapisać mnie na egzamin państwowy. dlatego warto zostawić sobie godziny na ten okres od momentu zapisania, aż do samego egzaminu.
    na egzaminie najpierw zdajesz teorię - jak ją zaliczysz to masz na 6 miesięcy ważne zaliczenie. później musisz jeszcze raz zdawać. jeśli 3 razy oblejesz egz musisz odbyć dodatkowy kurs. 13 egzamin podobno jest za free

uczuć to na pewno teorii - jeszcze są egz w których znamy wszystkie pyt jakie mogą się pojawić. No i oczywiście jazdy - plac z łukiem, obsługa samochodu i sprawdzenie stanu technicznego to takie podstawy. później to już musisz dosłownie wiedzieć wszystko i umieć zachować się w każdej sytuacji

polecam też poczytać o nowym egzaminie na prawo jazdy:
    http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...zdy_19695.html

:deal:

Co jest najśmieszniejsze w ludziach - zawsze myślą na odwrót:
    spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem.
    Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem traca pieniądze by odzyskac zdrowie.
    Żyją jakby nigdy nie mieli umrzec, a umierają jakby nigdy nie żyli.

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Potwierdzam wersje Konia.

Czego się uczyć. Wszystkiego! Kurs przygotuje Cię do ruszania bez duszenia silnika, a potem sugeruje jeździć dużo z osobą, która będzie Cię uczyć techniki. Tego nie nauczysz się na żadnym kursie.

Daniel0o0
    Gość Avatar Daniel0o0

Jaki wiek na prawko czesc 2

Witam. Obilo mi sie o uszy ze od kwietnia 2009 prawa jazdy kategorii B nie bedzie mozna zdac. Podobno ma byc ono dostepne od 21 roku zycia. Czy to prawda?? Jakie sa szanse ze to wejdzie w zycie??
    Ostatnio edytowane przez: DaRiOOsH : 09-01-09 - 19:42 Powód: przeniosłem

Istalacar Ogorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyOgorek Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar Ogorek

Dzięki!
    0
    Podziękował 11 razy w 11 Postach
    Siła Reputacji
    10
    Z tego co wiem, to zmieniono na 21 wiek kiedy można zdawać na motor, nie wydaje mi się (nie słyszałem), żeby na B mieli coś takiego załatwić.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)