+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: mapy nawigacji

MAK
    MAK jest offline
    . MAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jest Avatar MAK

Dzięki!
    2
    Podziękował 2 razy w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9

mapy nawigacji

Hejka maniaki

zakupiłem sobie nawigację i mam w nią wgrane 4 mapy

- automapa
    - mio
    - tomtom
    - i-go

która z tych map jest najlepsza
    jakie najlepsze cechy ma poszczególna z nich
    jakie najgorsze
    czy automapa obsługuje fotoradary
    jak to jest z aktualizacjami
    itp itd
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
    ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Ja używam automapy, jestem z niej bardzo zadowolony, ma bardzo dobre pokrycie Polski, obsługuje fotoradary, jednak sam możesz na bieżąco aktualizować PUNKTY POI

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

MAK
    MAK jest offline
    . MAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jestMAK Poziom 2 : Fajny jest Avatar MAK

Dzięki!
    2
    Podziękował 2 razy w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    jest jakiś specjalny sposób instalacji automapy w karcie pamięci nawigacji czy wystarczy skopiować na kartę (mam na myśli te wersje z likierkiem) ja mam wersję 4,1 a na necie są już 5,0,5
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
    ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Stały Użytkownik goraith Poziom 1 : Buduje reputację Avatar goraith

Dzięki!
    1
    Podziękował 3 razy w 3 Postach
    Siła Reputacji
    7
    Ja używam Mio w którym aktualizuję mapy z i-Go (bo uaktualnienia do nich ukazują się najczęściej).

Plusy Mio:

+odpowiednio wcześniej reaguje na zjazdy/skrzyżowania (czego nie można powiedzieć o TomTomie)
    +dokładne mapy krajów europejskich, USA, nawet Chiny są :fing02:, częsta aktualizacja. Poza tym mapy te pojawiły się najwcześniej na rynku (pamiętam jak automapa pokrywała 27% Polski) - co w dość wyraźny sposób odzwierciedla dokładność pokrycia
    +jeżeli Twoja nawigacja posiada możliwość podłączenia zewnętrznej anteny odbierającej komunikaty TMC - to Mio umie z nich korzystać

Minusy:
    -jeżeli chodzi o soft to nie mogę sobie przypomnieć, większość zastrzeżeń mam do hardwaru ale to zależy co masz.

Pozdrawiam,
    Goraith
    Ostatnio edytowane przez: goraith : 06-09-08 - 21:53 Powód: korekcja wpisu

murder(ator) ;) DaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyDaRiOOsH Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar DaRiOOsH

Dzięki!
    5
    Podziękował 5 razy w 4 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Korzystam z mio. Pełna aktualizacja przez internet, obsługa fotoradarów, możliwość dodawania nowych. Jak dla mnie 9/10, bo czasami ronda są traktowane jako skrzyżowania (non stop każe skręcać w lewo), ma swoje odbicia i z uporem maniaka chce jechać głównymi drogami zamiast równoległymi do tych dróg (te są zazwyczaj niezakorkowane).

Koniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W DechęKoniu Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar Koniu

Dzięki!
    101
    Podziękował 47 razy w 45 Postach
    Siła Reputacji
    10
    co do automapy to mam od wczoraj - ściągnąłem z neta 5 i spokojnie zainstalowałem - jak zwykły soft na kompie instalujesz tylko wskazujesz ze ma być na PDA na karcie pamięci. robiłem to pierwszy raz, nie miałem doświadczenia, a poradziłem sobie perfekcyjnie. co do samej automapy to mam doświadczenie jedynie na drodze praca-dom (jakieś 2,5km) ale jestem pozytywnie zaskoczony. największe plusy to numery budynków, kontury budynków na mapce, intuicyjny interfejs oraz łatwe i szybkie dodawanie nowych pkt (jak np dom, praca)

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    instaluj za pomocą activ sync-a, potem podmień pliczek, oraz skopiuj mapy do katalogu z mapami. Ja mam wersję 5.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)