PDA

Zobacz pełną wersję : Command & Conquer Gold - wszystko o grze



ulm@n
28-03-05, 12:20
Zassałem sobie gierce Command & Conquer Gold i przy odpalaniu wyskakuje taki śmieszny komunikat. Niby podmieniłam plik kernel32.dll na jego nowszą wersję ale to nic nie pomogło. Dodam jeszcze że ta gierka do najnowyszch nie należy. Hulam na Win 2000. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie bo juz nie wiem co z tym robić :(

mit
28-03-05, 13:26
www.westwood.com
O ile dobrze pamiętam to jest strona producenta gry. Poszukaj tam update pod win2000. Wiem że pod XP są na pewno (może na nich też będzie działać?).
Kumpel miał identyczny problem i zainstalowanie odpowiedniego patha pomogło.

ulm@n
28-03-05, 16:14
mit wielkie dzięki :cool: Co prawa na tej stronce którą podałeś nie było nic co by mi mogło pomóc ale pomodliłem się do googli :D i dane mi było znaleść takie coś (http://www.gamestar.pl/ftp/program.asp?sys=gry&id=1235). Co prawda gierka nie chodzi jeszcze tak jak powinna ale jest to okrojona dyskówka więc sukces że i tak odpaliła. Jeszcze raz dzięki, plusik już poszedł :)

occultus
11-01-08, 17:19
ulm@n mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko, że podepne się pod twój temacik.

Na stronie www.shacknews.com (http://www.shacknews.com/laryn.x?story=48749) można za darmo ściagnąć gre Command & Conquer Gold



Free Download of Command & Conquer Gold Begins C&C 12th Anniversary Celebration

EA is offering Westwood Studios' seminal RTS Command & Conquer Gold as a free download starting today on the Command & Conquer website (http://www.commandandconquer.com/intel/default.aspx?id=61#NewsMain). The full game download, commemorating the August 31 release of the game 12 years ago, comprises two ISO image files and is also hosted on FileShack for your downloading pleasure.

We've got both ISOs up for download at FileShack. Get the the United Nations' Global Defense Initiative (GDI) disc here (http://www.fileshack.com/file.x/11068/Command+&+Conquer+Gold+-+Full+Game:+GDI+ISO) and the Brotherhood of Nod disc here (http://www.fileshack.com/file.x/11069/Command+&+Conquer+Gold+-+Full+Game:+Nod+ISO). This version of Command & Conquer Gold is Windows XP compatible and identical to the version included in the compilation Command & Conquer: The First Decade. EA has also provided installation instructions (http://files.ea.com/downloads/eagames/cc/tiberium/Anniversary/CCGOLD_XP_INSTALL.doc) for the game.



P.S.
Gry nie instalowałęm jeszcze ale ściagnełem i wszystkie linki działają. Średni transfer na każdym CD (przy opcji bez logowania) wynosił ponad 500 Kb/sec.
Życze miłej zabawy z tym wspaniałym kalsykiem.

ulm@n
11-01-08, 17:51
occultus jeśli możesz to opisz jak to ściągnąć, bo jak chcę ściągnąć z FilePlanet to mi wyskakuje komunikat że muszę zapłacić za konto do ściągania i nie widzę opcji co zrobić żeby pobrać to gratis :/

wlodas
11-01-08, 18:20
occultus jeśli możesz to opisz jak to ściągnąć, bo jak chcę ściągnąć z FilePlanet to mi wyskakuje komunikat że muszę zapłacić za konto do ściągania i nie widzę opcji co zrobić żeby pobrać to gratis :/

otóz klikam na napisz . który sie podswietla ..patrz obrazek 1
następnie pokazuje ci sie nowa stronka z duzym banerem ..patrz obrazek 2

i tam gdzie sa klucze sa linki do dóch cd.

occultus
11-01-08, 19:00
occultus jeśli możesz to opisz jak to ściągnąć, bo jak chcę ściągnąć z FilePlanet to mi wyskakuje komunikat że muszę zapłacić za konto do ściągania i nie widzę opcji co zrobić żeby pobrać to gratis :/

Hmm.... ja klikam w linki które zapodałem w poprzednim poście:

Link dla GDI CD (http://www.fileshack.com/file.x/11068/Command+&+Conquer+Gold+-+Full+Game:+GDI+ISO)
Link dla NOD CD (http://www.fileshack.com/file.x/11069/Command+&+Conquer+Gold+-+Full+Game:+Nod+ISO)

Przenosi mnie na następującą stronę należącą do serwisu fileshack.com.
Znajduje się tam opis wybranej pozycji oraz masa innych pierdół. Generalnie klikam w DOWNLOAD NOW.
W kolejnej podstronie jestem proszony o podanie loginu bądz rejestracje jeżeli chce mieć dostęp do szybszego serwera:


Create your Free Login (Capped @ 750k/s download speeds)

, ale oczywiście jest i opcja bez konieczności tworzenia konta na serwisie:


Continue Without Login (Capped @ 500k/s download speeds)

, a pod nią przycisk
Download Without Logging In

No i to by było na tyle.

P.S.
No niestety chcwile temu probówałem zainstalować C&C zgodnie z instrukcją zawartą na stronie no i mi nie poszło :33:

ulm@n
11-01-08, 19:29
Wielkie dzięki Panowie, przynajmniej wiem już jak zacząć ściąganie :)

occultus
11-01-08, 19:52
No ja dalej nie umie odpalić pod XP SP2. Próbowałęm wiele trybów zgodności, patche i inne cudeńka i dalej nie idzie :/

wyyzy
12-01-08, 12:48
Spróbuj użyć programu DOSBox (http://www.dosbox.com/) - w większości odpalił mi starsze gierki pod XP'ekiem.

occultus
12-01-08, 15:02
Wielkie dzięki wyyzy. Problem w tym, że gra się odpala ale zaraz po paru sekundach wyskakuje błąd (a konkretnie okienko wskazujace na błąd ale oprócz nazwy Comand & Conquer nic w nim nie ma). Poczekam na ulm@na jak ściągnie i czu mu się uda zainstalować. Problem w tym, że mój system to poligon doświadczalny wiec często wiele rzeczy nie działa :)

ulm@n
12-01-08, 18:31
No więc tak, wujek ulm@n ściągnął, zainstalował i niestety też wyskakuje błąd. Ale po potraktowaniu gry fixem, do którego link podałem w poście #3 (http://forum.softmania.pl/showpost.php?p=62712&postcount=3) wszystko działa jak należy więc occultus ściągnij ten plik, podmień co trzeba i powinno działać :)

occultus
13-01-08, 13:42
No więc tak, wujek ulm@n ściągnął, zainstalował i niestety też wyskakuje błąd. Ale po potraktowaniu gry fixem, do którego link podałem w poście #3 (http://forum.softmania.pl/showpost.php?p=62712&postcount=3) wszystko działa jak należy więc occultus ściągnij ten plik, podmień co trzeba i powinno działać :)

Nie wiem czy zwróciłeś uwage ale ten fix jest też dodany w tej dystrybucji i on mi też nie działa. MOże wina leży po stronie Deamona, gdyż ja nie wypaliłem gierki na CD?

ulm@n
13-01-08, 14:21
Ja instalowałem z płyty GDI i szczerze to nie widziałem żadnego fixa, a po podmienieniu plików gierka zaczęła działać. Ja też jej nie wypaliłem na CD tylko emuluję ale za pomocą Alcohol 120%.

occultus może pokasz jakiś screen błędu, który Ci się wyświetla ?? Jeśli chcesz to mogę gdzieś wrzucić wersję dyskową to sobie sprawdzisz czy taka będzie u Ciebie działać.

occultus
13-01-08, 18:50
(...)
occultus może pokasz jakiś screen błędu, który Ci się wyświetla ?? (...)
Ghehehe ... włąsnie o to chodzi, że nie ma żadnego komunikatu. Po prostu wyskakuje okienko z nazwą aplikacji i przyciskiem OK :)

Jakoś sobie z tym poradze. Najpierw musze się zmusić do nauki :banghead: