PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Sims 2!!!!!



Strony : [1] 2 3

Pablo88DG
21-09-04, 16:23
Siema. Nie wiem czy to u mnie tylko jest, ale czy możecie "BUDOWAć" domy tzn. dodawać ściany, okna itd??

S.Z.A.O.
21-09-04, 18:38
nie wiem ale ja mam tego samego wała co ty Pablo , w dodatku mnie to wkur*** bo najlepsze co jest w tej grze to własnie budowa. Może to jakis wał związany z tym że to piracka kopia??? Ale szczerze w to wątpie. Może cos robimy źle???

wojtekb
21-09-04, 22:08
ja sciagalem z torrenta. mam właczona 1 plyte na emulatorze cd z alcohola i mi smiga bez problemu moge budowac zadnych ograniczen. jak wrzucilem tego carcka to tez nie moglem budowac. wiec wrocilem do starego sposobu. czekam na nowego cracka bo kazde miejsce na dysku jest cenne a obraz zabiera troche

S.Z.A.O.
22-09-04, 16:03
spróbuje robic jak Ty , ale nie bardzo wiem jak. Poprzednio jak chciałem azłączyć przez obraz płyty i bez cracka to wogule nie chciało śmigac. A moze jakis inny craczek bedzie kedyś???

Pablo88DG
22-09-04, 16:40
Hmm ja kurde nie mogę zgrać 1CD bo mi kumpel z nagrywarki DVD wyprażał, a ja mam tylko nagrywarke CD :( , ale mam sposób na simsy, może nie kazdemu sie spodoba, ale chodzi. Najpierw trzeba zainstalować SIMSY, następnie trzeba ściagnąć plik, rozpakowac go i ten "niby" obraz zamontowac do ALCOHOL'a czy innego programu. Aha i nie CRACK'ować gry. JAKBY COŚ NIE DZIAŁAŁO TO PYTAć. Aha gra ładuje się przez ten plik trochę dłużej.

S.Z.A.O.
22-09-04, 17:40
a mógłbys mi dać jeszcze oryginalne exe??? Bo mi sie nie chce od nowa całej gry instalowac. Plizzzzzzzzzz przeslij mi go na maila , bo sie pochlastam , a szczególnie kumpela mnie zabije bo jej obiecałem te gre , a teraz nie dziuala prawidlowo

Pablo88DG
22-09-04, 18:25
PLIK NIEDOSTęPNY BO KTOŚ GO USUN?Ł :disgust:

S.Z.A.O.
22-09-04, 20:55
thxxx pablo.
Kumpela bedzie zadowolona :) a i ja tez , bo se lubie w Simsy pograć :) , a najbardziej budować właśnie. Taten pliczek to już wczesniej wyczaiłem , ale mi właśnie nie chodzil i nie dawałem go tutaj , bo nie widziałem potrzeby dawania czegoś co mi nie działa.

Pablo88DG
23-09-04, 15:15
Miłego grania ALL. Jak chcecie to zasysajcie, ale nic nie usuńcie z servera :)

ulm@n
26-09-04, 00:45
A ja mam pytanko do posiadaczy Sims 2 w jakiej wersji macię tą gierkę ??? Bo ja jak zamontuję pseudo-obraz załączony przez Pablo88DG w DeamonTools 3.47 to mi wyskakuje komunikat, że wykryto oprogramowanie emulujące CD-ROM ble ble ble i żebym włożył oryginalną płytkę do napędu. I domyślam się, że może to być wina wersji PL, bo pewnie dorzucili do blacklisty najnowszego Deamona i ogólnie mówiąc jest problem. Jak ktoś ma na to sposób, to bardzo bym prosił o radę...

S.Z.A.O.
26-09-04, 11:35
ja mam wersje MULTILANGUAGE razem z polską wersją. Może sprobuj emulować pzrez Nero Image Driver , albo Alcoholem???

ulm@n
26-09-04, 13:11
S.Z.A.O. no to widzę, że mamy tę samą wersję. Niestety jak montuję z Alcohola to też wykrywa, że nie ma płytki tylko jest emulacja i niestety dalej zonk. Image Driverem z Nero to się nawet nie bawię bo wiem, że jest to taki badziew, że szok i jak Simsy wykrywają mi, że Alcohol jest blacklistowy to tym bardziej wykryją emulator z Nero. Już nie wiem co mam robić, jeszcze nigdy z żadną gierką takich problemów nie miałem. Jak możesz to opisz, jak montujesz ten obraz, może akurat ja coś źle robię...

S.Z.A.O.
26-09-04, 15:39
no normalnie montuje ten opbraz mds , nio i daje 2 razy myszką na ikonke na pulpicie z Smsów i gram , prędzej nie crackowałem gierki.

Pablo88DG
26-09-04, 19:19
Ulm@n spróbuj w DAEMONie włączyć emulację zabezpieczeń (żeby ikonka świeciła się na zielono) lub spróbuj załatwić sobie inną wersję simsów. Ja mam Daemona V3.47 i działa bez problemu, na alcoholu też spróbowałem i działa. Aha też mam wersję multilanguage tylko przedpremierową (przed wyjściem w PoLsCe).

S.Z.A.O.
26-09-04, 22:31
no ja tez mam taką samo jak ty pablo, także mam azłączona pełną emulacje na zielono w daemonie , w alcoholu i nero też mi działa.

ulm@n
26-09-04, 23:34
Mój problem się rozwiązał w sumie sam. Cały czas myślałem, że to że się gierca wykrzacza to wina Deamona albo Alcohola a tu o dziwo winne było CloneCD. Wywaliłem je z systemu i teraz gierka się uruchamia bezproblemowo. Przynam się, że jest to dla mnie dziwne, że to właśnie CloneCD było problemem, ale cieszę się, że wreszcie gierka hula. S.Z.A.O. & Pablo88DG w każdym bądź razie dzięki za pomoc, dla Was :beer:

Pablo88DG
27-09-04, 16:13
Zawsze zwarty i gotowy do pomocy innym ;)

S.Z.A.O.
27-09-04, 16:29
hehe ja t lubie komuś pomóc , niestety nie zawsze moge ( ze wzgl. na brak wiedzy :)) ale jak Ci terzmogłem jakos to pomogłem. Zawsze jak umiem pomóc to pomagam.

Artanis
28-09-04, 05:54
Kumpel prosił, żeby zapytać o rade, bo ma dosyć dziwny problem. Simsy ma oryginalne, instaluje bezproblemowo, gierka się włącza i jest fajnie, do momentu kliknięcia na tworzenie nowej rodziny. Wskaźnik ładowania dojdzie troche za połowe i wyrzuca komunikat "Praca programu zostala zakłócona" czy jakoś tak, generalnie chodziło o zachwianie stabilności, poczym wywala do Windowsa. System był 10 min wcześniej zainstalowany, także nie miał jeszcze żadnych śmieci, a płytki nie są porysowane i nie mam pomysłu o co się czepia....

Pablo88DG
28-09-04, 10:27
A jaki ma system operacyjny, bo teraz prawie wszystkie gry chodzą tylko na Win XP.

np15
28-09-04, 16:33
Ma ktos namiary na Crack'a :~(
I z której płytki wogóle gra odpala, bo zainstalowałem przy pomocy Daemon tools i nie wiem co mam teraz zrobic :~(

lowak
28-09-04, 17:47
Czy ty nie masz przypadkiem zainstalowanego CloneCD? Wcześniej się okazało, że to była wina tego programu...

Artanis
28-09-04, 17:50
Oryginalnego Windowsa Millenium. BTW z XP to jak pamiętam zawsze były problemy z grami, czyżby nagła zmiana ?

S.Z.A.O.
28-09-04, 17:57
nio ja mam ME i u mnie działa normalnie , więc raczej wina systemu to nie moze być. Popróbuj z DirectX , albo z innymi sterownikami do karty graficznej , u mnie kiedyś takie coś pomogło.

ulm@n
28-09-04, 20:35
np15 u mnie wyskakiwało dokładnie to samo i jak już wcześniej wspomniałem pomogło odinstalownie CloneCD.

Artanis a może ten windows jest bez aktualek i to jest problem. Ja proponuję odpalić windows update, niech się ściągnie co się ma ściągnąć i wtedy zobaczymy...

S.Z.A.O.
28-09-04, 21:47
jeżeli ma ME bez aktualek to nic nie przeszkadza. Nie w tym znów rzecz. Znów posluże się moim przykładem tzn. ja mam normalnego niezaktualizowanego ME i działa jak juz mówiłem. Nigdy nie aktualizowałem Windy , więc wiem że napewno nie mam zktualizowanego

np15
29-09-04, 16:03
np15 u mnie wyskakiwało dokładnie to samo i jak już wcześniej wspomniałem pomogło odinstalownie CloneCD.
No, racja, u mnie też to pomogło, dzięki za rade :)

thomas.night
03-10-04, 18:10
Coś mam problem z zalogowaniem się na Twojego FTPa Pablo

18:20
Już poszło, FlashFXP ruleZ :evil:

avallac
10-10-04, 15:42
a ja mam prosbe :) czy moglby ktos podac skad moge sciagnac ta gre ?? moja dziewczyna uwielbia simy i bardzo chcialaby pograc a ja nie moge tego znalezc..moze tez byc zawsze ISO i sobie nagram na plytke..albo jakis ftp tez mile widziany :)

np15
10-10-04, 16:40
a ja mam prosbe :) czy moglby ktos podac skad moge sciagnac ta gre ?? moja dziewczyna uwielbia simy i bardzo chcialaby pograc a ja nie moge tego znalezc..moze tez byc zawsze ISO i sobie nagram na plytke..albo jakis ftp tez mile widziany :)
Torrent1 (http://66.90.75.92/suprnova//torrents/2590/SIMS%202%204%20CDs%20ISO%20Multilang.torrent)
%20%20[4CDs]%20[Multilenguaje].torrent]Torrent2(mulilanguage) (http://66.90.75.92/suprnova//torrents/2718/Los%20Sims%202%20[www.trackermania.com)