PDA

Zobacz pełną wersję : NFSU2 ścina...



wyyzy
06-08-06, 14:38
Dziś sobie zainstalowałem NFSU2... przy ustawieniach medium gra cholernie ścina nie mówiąc już o high. Patrzałem na wymagania sprzętowe gierki i mój komp spełnia te wymagania w zupełności a jednak... mam durona 1100 mgh, 384 ramu, radek 9200 se. Jakieś pomysły aby gra chodziła płynnie na ustawieniach medium ?

np15
06-08-06, 15:02
Twój komputer nie spełnia poprostu optymalnych warunków do grania w detalach Medium i raczej nic nowego nie wymyślisz. Miałem podobny problem, tylkoże byłem bardziej zdesperoway od Ciebie gdy ta gra wychodziła, zmieniłem karte na porządną, dokupiłem kość ram i po dzień dzisiejszy ciesze się płynnością większości gier:burnout:
Ostatni ratunek: spróbuj totalnie odciążyć komputr pzred włączeniem gry - wyłącz wszystko dosłownie, ewentualnie kombinuj lepsze sterowniki:drive:

illusion
06-08-06, 15:07
Lub poszukaj sobie na necie czy ta gra nie wymaga specjalnych sterowników dla Radeona. U mnie na 1GHz Duronie i 128 MB Ram i GF 2 gra działała bez większego problemu.

wyyzy
06-08-06, 15:16
Nie znalazłem żadnego infa, żeby gra wymagała jakiś specjalnych sterów. A mam catalysta stery. Powyłączałem wszystko i nadal gierka chodzi kiepsko, a granie na minimalnych ustawieniach mnie po prostu wpierd*la :/ medium, high albo nic... jakieś pomysły ?

np15
06-08-06, 15:35
Jaka rozdzielczość? 800x600?

wyyzy
06-08-06, 15:36
640x480....

illusion
06-08-06, 19:17
A może po prostu czas najwyższy na defragmentację dysku?

wyyzy
06-08-06, 19:40
Co to robi ? i czy pomoże ? i jak to się robi i czym najlepiej :D

rolaj
06-08-06, 19:46
http://forum.underpl.org/showthread.php?t=11006&highlight=diskeeper
Najlepsze narzędzie do defragmentacji. I spróbuj ustawić - jeśli tego nie zrobiłeś - parametry karty na średnie, albo nawet minimum. Czyli panel sterowania>ekran>właściowości>zaawansowane i w posczególnych zakładkach daj na priorytet wydajności

lowak
06-08-06, 20:11
jak defrafmentacja to: http://forum.underpl.org/showthread.php?t=14331&highlight=perfectdisk

mniejszy i szybszy moim zdaniem, a do tego niektórzy mówią, że robi to znacznie lepiej niż diskeeper

pawelck
06-08-06, 20:32
No nie zartuj ze nie mozesz grac w nfs u2 na duronie 1100 i 384 ramu i 9200se.
Ja mam durona 800, 384ramu i g4 mx 440 prolinka 64mb 128 bit. I smigalem na 800x600 na srednic detalach bez problemu dopiero przy wszystkim na high gra skakala mi w miejscach gdzie bylo pelno bajetow. Ta 9200se karta jest gowniana, pewnie 64bit. Jesli tylko masz troszeczke kasy to sprawdz jaka masz plyte i mnoznik agp jesli x8 to kup radeona 9550 gigabite. Pisze prace o kartach, znaczy juz napisalem, kumpel przetestowal ten model i da sie go podkrecic o 40% wkrecajac zwykle srubki w radiator lub poprostu wymienic go na cos wiekszego. Nie potrzeba nawet wentylatora.

wyyzy
06-08-06, 22:08
I spróbuj ustawić - jeśli tego nie zrobiłeś - parametry karty na średnie, albo nawet minimum. Czyli panel sterowania>ekran>właściowości>zaawansowane i w posczególnych zakładkach daj na priorytet wydajności

Wziąłem Wydajność max jakość min, i chyba gierka ciut lepiej chodzi, jednak dalej nie "płynnie". Defregmentacją pobawię się jutro. Póki co czy są jakieś narzędzie, które poprawiałyby/zwiększały wydajność mojego radka ? tak aby gry lepiej chodziły... Zmiana sprzętu aktualnie nie wchodzi w grę bo cieniutko stoję ostatnio z kasą, najszybciej zmienię sprzęt w listopadzie/grudniu.

thomas.night
06-08-06, 22:39
Jaki system? Jeśli to WinXP to optymalizacja usług i prefetch (o tym już było)

wyyzy
06-08-06, 22:41
WinXP mam...

Jeśli to WinXP to optymalizacja usług i prefetch (o tym już było)
Eeee... jaśniej prosiłbym ;] ? albo link czy cuś...

EDIT
Aaa.. o to biega :D dzięki za link np15 :] ... jutro czeka mnie dzień testowania wszystkiego co zapodaliście :]

np15
06-08-06, 22:43
http://forum.underpl.org/showthread.php?t=17183&highlight=prefetch
Wyszukiwarka nie gryzie!:cop:

wyyzy
13-08-06, 12:12
Po kilkudniowej zabawie z programami i ustawieniami w NFSU2 w końcu udało mi się ustawić grę tak aby wyglądała "dobrze" oraz żeby w miarę płynnie chodziła. Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć.

wlodas
13-08-06, 12:26
OK- close