PDA

Zobacz pełną wersję : Starcraft na xp?



simek123
18-07-06, 23:25
Witam. Mam starcrafta w ktorego baaardzo dawno niegralem... wtedy mialem jeszcze win 98. Teraz odnalazlem plytke z gra i chcialbym zagrac na xp, jednak do tego potrzebny jest jakis patch i crack(chyba) jesli ktos ma prosilbym bym o jakies linki;) z gory wielkie dzieki

P.S jak by ktos mial broodwara to takze prosil bym o upload lub jakis link z sieci. Oczywiscie jesli mozna to nie na rapida...;) pozdro

ulm@n
19-07-06, 10:06
Wydaje mi się że ustawienie trybu zgodności w tym przypadku powinno załatwić sprawę :)

wyyzy
19-07-06, 11:55
Mi działa Starcraft normalnie na XP'eku i z tego co wiem nie pojawiły się żadne patche, cracki, które w jakiś sposób miałyby pozwolić na granie w tym systemie. Może to być wina twojej wersji, chodzi mi o to, że jest taak stara i po prostu nie dopracowana :D Jeśli sposób zaproponowany przez ulm@na nie podziała to spróbuj odpalić grę przez DOSBox'a albo załatwić grę z innego źródła, a najlepszym imho wyjściem będzie kupienie gierki - ponieważ jest warta tych 50 zł i spędzania wolnego czasu na granie w nią przez neta na battlenecie lub w mapy singlowe :]

ulm@n
19-07-06, 11:59
wyyzy DOSBox służy do emulacji DOS'a pod Windowsem i do odpalania programów napisanych pod ten system operacyjny, a StarCraft z tego co pamiętam był pisany już pod Windowsa, więc w tym wypadku raczej nie pomoże.

simek123
19-07-06, 13:19
No niestety zgodnosci juz probowalem ustawiac i dalej nic... nawet wgrywalem patche tj. sc-113f (http://www.blizzard.com/support/?id=msc0411p)i dalej nic...

POMOZCIE...:1zhelp: :34:

Zeratul
19-07-06, 14:00
Mi StarCraft chodzi bez problemu zarówno na WinXP Home i Professional (Brood War też).
Nie chodził mi natomiast na Windowsie Server 2003, którego ewaluacyjną wersję miałem przed zainstalowaniem XPka.

Próbowałbym ustawić tryb zgodności z Win98 - ale: już przy samej instalacji, czyli na pliku setup.exe lub install.exe. Poza tym - podejrzewałbym jeszcze jakiegoś firewalla o blokowanie StarCrafta.

Ogorek
19-07-06, 16:18
ostatecznie pobierz jakieś narzędzie typu virtual PC zainstaluj na nim win 98, zainstaluj grę i tak graj
ale to bardzo prymitywny sposób:P

alec
20-07-06, 23:40
nawet pod win 98 był taki plik dll który trzeba było skopiować do katalogu z grą ale wieki tego nie robiłem i nie pamiętam nazwy oczywiście na piracie :)

kuka300
23-07-06, 16:36
P.S jak by ktos mial broodwara to takze prosil bym o upload lub jakis link z sieci. Oczywiscie jesli mozna to nie na rapida...;) pozdro

Gierkę znajdziesz Tutaj (http://forum.underpl.org/showthread.php?t=17267)

Ivenesco
29-07-06, 00:20
A jeśli nie na rapida, to znajdziesz ją również tu: http://www.gram.pl/sklep_karta.asp?p=238:P
Na xp pójdzie na pewno, a i broodwar w zestawie:)