Zobacz pełną wersję : Lineage II
Michał_misiek
27-06-06, 13:21
Witam bardzo serdecznie. Przeglądałem troche forum, ale nie znalazłem praktycznie żadnego tematu na temat gry Lineage II. Chciałem zapytać was wszystkich co sądzicie o tej grze? I czy polecacie inną równie interesującą gre oprócz L2? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi...
P.S Zastanawiałem się czy wybrałem dobry dział do otworzenia tego tematu, jeżeli jednak się pomyliłem to przepraszam...i proszę aby temat został przeniesiony do prawidłowego działu...
jeżeli od początku był w świecie gier to trafiłeś idealnie...
a mógłbyś powiedzieć jak gatunek gier reprezentuje L2? Bo wydaje mi się że rpg(poprawić jeśli się mylę!!!) Jeśli tak to rpgowe klasyki: Planescape Torment,Diablo II(tak wiem że to "prawie jak rpg" ale wciąga;) ), neverwhinter nights, fallout 1 i 2( nie... ten tactis czy tactics)zwłaszcza za ten świetny , przykuwający oko postapokaliptyczny klimacik;] ale odradzam gorąco baldurs gate... kicha!
L2 to MMORPG - w skrócie rpg, w którego możesz pykać po necie z wieloma użytkownikami z całego świata - brak trybu singlowego.
Osobiście nie przepadam za tym gatunkiem gier - sam nie wiem dlaczego, preferuje klasyczne rpg'i, singlowe bez lamek dostających orgazmu na widok nowej zbroi czy mieczyka ;] chociaż są wyjątki np. Diablo - gra którą darzę wielkim sentymentem ;] a jest bezmyślną siekanką ... z klimacikiem.
A polecam cofnąć się trochę w czasie i pyknąć w klasyki - Eye of Beholder - najlepszy rpg w jakiego grałem, może... ba nawet na pewno nie przypadnie w dzisiejszych czasach nikomu [może znajdą się wyjątki...] do gustu ponieważ przyważnie teraz ludzie patrzą tylko na grafikę i jak największą ilość wodotrysków nie zważając w ogóle klimat, fabułę i tym podobne rzeczy ale gra zachwyca imho pod względem klimatu jak i wczuwaniem się w rolę bohaterów [sterujesz na początku 4 hirołsami potem twoja drużyna powiększa się]... oraz bodajże Land of Lore [nie wiem czy dobrze napisałem...] Ale jeśli masz ochotę pograć w gry rpg "nowej generacji" to polecam TESIII: Morrowind, Icewind Dale II, Planescape Torment, Gothic - świetne gierki ;]
EDIT://
Co do MMORPG to loooknij tu - http://mmolist.blogspot.com/
jeśli MMORPG to :|na tronie===>DiabloII<=== na tronie| mu (pozycja obowiązkowa dla ludzi którzy już trochę "są" w tych klimatach, do ściągnięcia na www.underpl.org (miałem nawet jakiś klanik ale to baaaaaaaaaaardzo daaaaawno teeeeemu ;]) i supreme destiny- mu z lepszą grafiką ( a ja i tak wolę mu ;]) a jeśli chcesz ściągnąć: google czyni cuda ;] Jest jeszcze wow, ale to niestety brachu, jak masz zawieszone kieszonkowe to se nie pograsz bo trza wybulić piątka na miech;]
EDIT:
a beznadziajne MMORPG to: rose online, tibia. i to wszyskie w które osobiście grałem...
MMORPG to nie diablo :D do tego sie zaliczaja +1k graczy naraz :D
ja gralem w:
MU Online (zawsze na wakacje wracam do tego h&s)
Project A3 (POLECAM)
WoW (jak sie nie wymaga fabuly i kilmatu to na prywatnych moze se pogierac)
Knight Online (takie sobie, ale naprawde masa ludzi tam gra)
Ultima Online (klimat, klimat, klimat odlot i hardcore)
Legend of Mir 3 (tez fajne)
Anarchy Online (z ciekawosci mozna se zajzec, duzo ramu!)
gralem w cos tam jeszcze, ale niepamietam ich :D
wogle co do RPG.. to ja zawsze chetnie gram w IceWind Dale 2 czy wracam do Diablo 1
dla mnie diablo 1 o syf... lepsze jest w Diablo II bo (wymiana poglądów):
Postać złorzona z 4-5 brył nie jest zbyt ciekawa.
Nie wiem ile w 1 było klas, ale na pewno mniej niż w LODZIE (lord of destruction) i nie było wśród nich zabójczyni (moja ukochana postać- wymiata)
w diablo 1 mechanika rozgrywki jest taka sama co w 2 , po prostu w 2 jest więcej i lepiej i nie ma czegoś takiego jak w Crash Bandicoot: Crash Team Racing na (PSX) , a Crash Nitro Cart (PS2) ążr niby to samo a wolę CTR:P nie wiem czy wiesz oc o chodzi w mojej wypowiedzi na temat crashów, bo nie wioem czy grałeś:P:P:P
Syf, syf...
A widziałeś różnicę czasową między pierwszą a drugą częścią oraz datę wydania gry ? chyba nie... równie dobrze można powiedzieć syf na każdego klasyka bo nie ma tego i tego co powinien mieć kilka lat później...
No ta... ale po co grać w gorsze jak można mieć lepsze?? ja mówię z perspektywy "tu i teraz" Diablo 1 BYŁO świetną super extra gierką... tego jej nie ujmuję...:P
D1 ma poprostu cos co D2 przerosło, klimat, tam klimat jest horrorowaty, mroczny, klaustrofobia, czujesz to że samotnie musisz stawić czoło złu i ta muzyka, odlot!.
W D2 mimo, że bardziej zaawansowana grafika to wyszło coś jakby początki warcrafta bajkowo i malownicz oraz te dzikie smieszne nazwy stworkow, muzyki prawie brak, zero klimatu i jakiejś "misji" w tej grze. D2 jest nowsze, ale nawet w multi przegrywa z D1. (pozdrawiam FW bug! :D)
przypomniało mi sie jeszcze, ze istnieje cos takiego jak Guild Wars bajer polega na tym ze raz placisz (ok. 100zł) i niema abonamentu, i bardziej tam sie stawia na klimat i umiejetnosci postaci niz levele (ktorych zreszta jest 20 tylko :D)
PS. Jak ktos powie ze StarCraft to syf nawet w dzisiejszych czasach to do jutra nieprzestane sie śmiać :D W SC wiecej ludzi gra niz w najnowsze "HITY"
No... SC jest boski:P Właściwie to przekonaliście mnie do swojego toku rozumowania... ale ja i tak wolę siec żygacze w DII:D
Michał_misiek
05-11-06, 23:53
Znajdę tutaj kogoś, kto pyka sobie w Lineage już na C5, i interesuję się tym troche?
Pozdrawiam