PDA

Zobacz pełną wersję : Gothic3



Strony : [1] 2

hitman1989
10-04-06, 22:31
No cuż nie wiem czy ktoś z was słyszał o takiej gierce jak Gothic ale ja bym tu chciał napisać parę słów o trzeciej części...

Gothic to jedna z lepszych gier cRPG ostatnich lat. Do tej pory ukazały się trzy odsłony, łącznie z dodatkiem do części drugiej (Noc Kruka). Twórcy natomiast szykują już dla nas to, co tygrysy lubią najbardziej – pełnoprawny sequel Gothica II!

Akcja trzeciej części umiejscowiona zostanie w momencie, gdy statek naszego bohatera dotarł do Kontynentu Myrthany. Jak się potem okazuje, są to ziemie niegdyś podporządkowane królowi Rhobarowi II. Po przegranej bitwie z orkami poszczególne ziemie Myrthany czyli tego kontynentu – świata gry – zaczęły się buntować. My jako gracz przybywamy właśnie w momencie, gdy w krainie jest dobrze. Realia trzeciej części pozostaną niezmienne. Oprócz tego, ze pozostajemy na kontynencie i nie możemy wrócić na wyspę Khorinis, (czyli miejsca w którym rozgrywała się akcja Gothic 2). Pamiętacie może wy, co graliście w poprzednią część imponujące klimaty Gothic'a. Przy nowym wydaniu, Gothic'a to słowo ?imponujące? wydaje się być za mało powiedzianym bo niemieccy twórcy wkładają to dużo pracy aby gra miała jak najlepsza fabułę i grafikę. Będzie tam jak dobrze pamiętam 14gildii między innymi będzie tam jedna w której będzie siedzieć nasz przyjaciel i nekromanta Xardas.
Oczywiście pojawi się wielu nieznanych nam bohaterów i miejsc \(no poruszcie to nowa część). Miejsce to będą np.lasy albo pustynie.
W lasach możemy się natchnąć na złowieszczych orków a na pustyniach będzie bardziej, chciało się pić. Mapa ma być bardzo duża. Twórcy doskonale zaplanowali jak wyznaczyć granice terenów od wschodu będzie zagradzać może jak i północ a od południa i zachodu pasmo gór.
eśliby wierzyć zapewnieniom twórców gry, to możemy spodziewać się rozbudowanej i wielowątkowej fabuły. Nie zabraknie zwrotów akcji, a każda chwila dostarczać ma wrażeń. Jak przystało na wysokiej klasy cRPG pojawi się dużo wątków pobocznych, zarówno tych istotniejszych dla głównego nurtu opowieści, jak i będących niejako ozdobnikami dla fabuły. Również interaktywność z postaciami niezależnymi zostanie znacznie poprawiona w stosunku do odsłon poprzednich.
http://img75.imageshack.us/img75/160/05439723250x2508qh.jpg (http://imageshack.us)

No i co wy otym sądzicie?

pawelck
11-04-06, 10:00
2 przeszedlem, potem mialem dodatek noc kruka ale zabilem kruka na poczatku potem sie okazalo ze reszta taka sama wiec przestalem grac na oblezonym zamku.

Przemek
11-04-06, 11:36
Ja przeszedłem I i II z dodatkiem. Super gra polecam.

lowak
11-04-06, 14:15
Przeszedłem 1, 2, a noc kruka mi się znudziła jak zobaczyłem, że wszystko tak samo, a wymagania broni większe, tak przestałem.

Trójeczka jest już zapowiadana od dawna, nawet pare trailerów widziałem, ciekawe czy mój PieC to pociągnie ;)

+ADI+
11-04-06, 15:39
czyli o co chodzi z tym nocem kruka?

wyyzy
11-04-06, 16:34
Jest to dodatek do Gothic II. Osobiście przeszłem I i II część. Noc Kruka usunąłem odrazu po odpaleniu... nuda... Najbardziej podobała mi się pierwsza część głównie ze względu na klimat i fabułe.

+ADI+
11-04-06, 16:45
tak , to wiem, ale co ona wnosi do fabuły i mechaniki rozgrywki?

lowak
11-04-06, 18:47
Jeden dodatkowy wątek z piratami, nowa lokacja z tymi to panami, zwiększenie wymagania broni - nawet do 200 siły(trzeba długo w to pograć, aby nawbijać tyle lvli, zwłaszcza, że dodawanie siły z czasem kosztuje coraz więcej przykładowo 2 punkty za 1 punkt w sile, a potem nawet 3 za 1 [oczywiscie nie tylko siła temu podlega, ale także zręczność i inne statystyki]).
Pare nowych stworków w nowej lokacji, niektóre jak dotąd niezrozumiałe questy tj. te które się robiło bez jakiegoś wyraźnego powodu, nabrały sensu.
Ogólnie kosmetyczne zmiany, małe urozmaicenie i podniesienie poziomu trudności...

hitman1989
11-04-06, 20:43
No nie zupełnie:sad:
Powiem jescze, że to no wnosi ale nie tylko nową lokację bo jest to cała nowa mapa w "Nocy Kruka", maamy tam do czynienia z obozem Bandytów.
Dodatek podnosi troszeczkę poziom trudności rzeczywiśce moze nie być to fajne.
Mi osobiście żadna z tych części niepodobała mi się tak jak "Noc Kruka" uzupełnia fabułę przedewszystkim jest świetna.
Zwiększają się wymagania broni (w koncu obrażenia nawet po 100 tak jak w GothicI)
No ale i tak samo GothicII było lepszebo prostsze do przejścia.

Ps.Noc Kruka uzupełnia fabułe dodaje portal do nwego świata i tę mape nowego świata. Po przejsciu wszystkich misji w nowym świecie trzeba przejść misje pozostałe z Gothic'a2.
Ale to już wtedy ja byłem takim pakerem, że uhuhuhu... :D

+ADI+
11-04-06, 21:14
prostsze nie znaczy lepsze... powiedziałbym że gorsze...

Revan
13-04-06, 18:56
Zgadzam się jak gierka jest prosta do przejścia to nie masz satysfakcji, a tak jak się troche pomęczysz to będziesz dumny z siebie, że dałeś radę. Gothica polecam wszystkim fanom RPG.

Przemek
13-04-06, 19:19
Najbardziej podobała mi się pierwsza część głównie ze względu na klimat

Zmieniłbyś zdanie po zobaczeniu świata za portalem - szczególnie obozu piratów. Pustynia też nie wygląda źle.:)

S.Z.A.O.
01-11-06, 12:13
postanowilęm nieco odświeżyć temat.
Każdy z nas juz wie że gothic 3 ujrzał juz swiatlo naszych monitorów :D, w zwiazku z tym chciałbym usłyszeć opinie tych , ktorzy juz nieco poszpilali tę grę.
Ja właśnei jestem w trakcie jej ściągania, jeszcze mi to troszke czasu zajmie ( myślę do konca tygodnia, może juz na weekend ). Czy to rzeczywiscie ma takie wymagania sprzętowe??? kumpel ma athlona chyba 2200, radeona 9700 i 384MB pamieci, i przy jakimś nagromadzeniu zioma na mapce, mówi że ma wrecz pokaz slajdów.
wiadomo, ze pamięći za mało. Ja mam 512MB i też nei wiem czy poszpilam.......jakie wy macie sprzęty i jak u was działa ta niesamowita girca??

S.Z.A.O.
03-11-06, 18:04
No cholera nie wierze że nikt jeszcze nei gral w te gre :D
no mówcie coś!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Przemek
03-11-06, 18:53
Powiemy jak zagramy:)

S.Z.A.O.
03-11-06, 20:35
no to co jeszcze nikt też nei grał :D bo ja zasysam ostatnie kawałki własnie. to ja też podziele sie informacjami jak juz zainstaluje i pocisne w te girce. myślę ze do jutra to załatwie, jak mi filefactory znów wałków nei pociśnie.........

Michał_misiek
04-11-06, 11:08
Ja osobiście chyba będe mógł sobie pomarzyć o pograniu w Gothic III ze względu na sprzęt :P Jedynie co mi pozostaje, to poczytać wasze relacje na ten temat.

Czekam na wypowiedź S.Z.A.O :)

Pozdrawiam

S.Z.A.O.
04-11-06, 23:04
juz mówię.........
mój sprzęt ecleron 2.66GHz, grafa GF 5200FX Ultimate 128MB 128bit pamieć DDR, i 512MB pamięci RAM DDR 400MHz w dual chanellu. To wszystko eni podołało wymaganiom tej gry. Wiadomo, nawet pisze ze minimum 1GB pamieci, ale na niektórych stronach podają wartość 512MB. I nei ma co temu wierzyc. Mapki muszą byc ogromne ( gra ładuje sie w cholere czasu ), a to wymaga dużo ramu. Gra tak chaczyła ze nawet grac mi sie nie chciało, o walce można pomarzyć bo poprostu z powodu spowolnień sie nie da.
Jednym słowem, trza mieć sprzęt do tej gry :D Pentium 4 jakas GF 6600 128Mb minimum, nio i ramcu 512 najeliej w DDR2 zeby była szybka. mnei na takie cos eni stać, ale jak ktos kupowal niedawno sprzęcior to sobie pogra na najniższych detalach :D
a szczerze to jak ja zobaczyłęm tę gre u mnei na kompie na najniższych detalach to smiechu warte, ale gorzej to wyglada nawet od gothica 1 :D
no i cholera nei pogram se :D, nowego kompa nie bede kupował, modernizował też nei bo kasy brak ( kupuje już rower do zawodów, a to koszue tyle ile bardzo dobry komp, ale niestety wole rower :D )
moze pójde zebrać :D wywiesze sobie kartkę "dajcie biednemu zagrać w gothic3, ulitujcie sie nad potrzebującym" :D

Nexcalibur
21-11-06, 20:41
Ciekawi mnie bardzo fakt czy u was tez tak tnie Gothic'em 3.
Ja na kompie:
Procek: Pentium 4 3,4 Ghz
Grafika: HiS Radeon X1600PRO IceQ
RAM: 2x512 DDR Elixir

Mam totalne zacinki zarówno na optymalnych ustawieniach gry jak i na minimalnych. Niby komp w porządku jak na "pudełkowe wymagania", ale cóż "Life is brutal...". A u Was jak z tym jest? Jeśli w ogóle macie to i gracie :33:

Podobno daje coś zmienianie różnych wartości w ini. Ja osobiście wielkich zmian nie odczuwam po tych zmianach, a próbowałem wielu. (A może macie jakąś naprawdę coś dającą konfigurację tego ini?)

Szczerze powiedziawszy nastawiłem się, że sobie popykam w tą gierkę, a tu lipka niestety. No cóż, mam nadzieję, że wypuszczą jakiś patch, który poprawi jakość gry na komputerach przeciętnych graczy.

No troszkę się rozpisałem, ale musiałem sobie w końcu ulżyć i wyrzucić to z siebie :approve:

Proszę więc piszcie może jakoś dojdziemy do możliwości normalnego pogrania na normalnej maszynie w tę grę

Przemek
21-11-06, 22:31
Ja używam tego http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=95706191132751642659&act=&down=&gk=transfer

Mój komp:
Proc: Sempron 3000+
Grf: Radeon 9550
RAM: 512

Też próbowałem zmian w ini coś pomogły ale niewiele. Czasami chodzi nawet płynnie a czasmi tak tnie że nie da się grac. Mam już 22 albo 23 poziom. Wszystko byłoby super gdyby nie te wymagania...

S.Z.A.O.
22-11-06, 00:28
ja poczekam na nowy sprzęt :D może na wiosne........jeśli uda mi sie szarpnąć jakąś robótke......wtedy napewno inwestuje w sprzęcior, ale to już napewno mi pociąnie Gothic.
kumpel z mysla o Gothicu zbiera już na kompa ładnych pare miechów :D
Nexcalibur rzeczywiście nei powinna ciac ani tyci......cos jest popierniczone........

Nexcalibur
22-11-06, 16:39
A ja w końcu doszedłem do ideału działania, zastosowałem zmiany w ini i drobnego tweaka i gra chodzi jak marzenie :) Jestem happy :D

lowak
22-11-06, 17:29
A ja w końcu doszedłem do ideału działania, zastosowałem zmiany w ini i drobnego tweaka i gra chodzi jak marzenie :) Jestem happy :D


Podziel się, nie bądź samolub!!! ;)

Nexcalibur
22-11-06, 19:53
Nie ma sprawy, jeśli ktoś chce to mogę mu wysłać tego tweaka i moje ini już skonfigurowane. Nie obiecuje, że to u Was zadziała, bo wiadomo, każdy komp to inna specyfikacja. Ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to PW :D

Przemek
23-11-06, 11:24
Kolejny programik http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?t=165717

lowak
23-11-06, 16:34
W skrócie to chyba to: http://www.lintupower.com/

S.Z.A.O.
23-11-06, 20:06
Ty to moze mi wtedy tez pociagnie w miare normalnie............osz ty, tzreba to spróbować. ale narazie nei mam miejsca na twardym :D poczekam aż przejde inna gre , wykasuje ją a potem wgram G3 na nowo :D

Nexcalibur
23-11-06, 22:26
Moim zdaniem bardzo dużo daje optymalizacja RAM'u, przecież ta gra głównie opiera się właśnie na RAM'ie.

Zastanawia mnie tylko czy wypuszczą patch, który to wszystko jakoś normalnie poustawia. Mi tam nie specjalnie to przeszkadza, ale zawsze to by było lepiej dla wielu innych graczy o troszkę słabszych komputerach. Nieprawdaż? :P

danonek111
27-11-06, 18:38
Słuchajcie mam pytanie. Ma ktoś polską wersję? Jeżli tak to niech ktoś zamieści z katalogu Gothic 3\data\ plik Speech_Polish.pak na rapidzie.
Jakoś mi się nie chce słuchać ich gadania po angielsku. Z góry dzieki i pozdrawiam. :)

S.Z.A.O.
27-11-06, 20:02
ekhm znając życie ten plik będzie wazyl sporo.......z 500mb minimum, wątpie zeby komuś tutaj chciał sie to zamieszczać na rapidzie :D