20 listopada 1985 roku Microsoft zaprezentował światu nowatorski i rewolucyjny na owe czasy system operacyjny - Windows 1.0.
Wymagania sprzętowe pierwszego Windows to 256 KB pamięci RAM i DOS 2.0. Początkowe wersje Windows były bowiem graficznymi nakładkami na tekstowy system operacyjny DOS. Cena pudełka z Windows 1.0 wynosiła 100 dolarów, a po przełożeniu na dzisiejsze czasy - niecałe 200 dolarów, czyli tyle samo co Windows XP Home. Sam system wytrzymał jednak tylko dwa tygodnie z czystym kontem poprawek (już wtedy wydawano bowiem patche). Słabo jednak było ze wsparciem nowego systemu okienkowego, nawet aplikacje takie jak Excel czy Word nie działały poprawnie jeszcze kilka lat od premiery Windows.
?ródło: Connected Internet
dobreprogramy.pl
no patrzcie jakt ten czas leci a "bluskreen"się nie zmienia![]()

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem
. ciekawny jestem jak to będzie wygladać z Vistą, ktora ma byc najlepiej dopracowanym Windowsem....wkoncu pieścili sie z nim najdlużej ze wszystkich dotychczas.

Windows z każdą swoją wersją tak drastycznie(nie boje się użyc tego słowa) się zmieniał.. a **** zresztą nieważe teraz mi wytłumaczyłeś, że se jaja tylko robiłeś... tylko jak mówiłem... mnie żarty na temat Windy( a przynajmniej te bezpodstawne) nie śmieszą mnie i jako osoba dość impulsywna biore te oskarżenia na MS troche na siebie i swoja wiedzę+inteligęcję... żyjemy na forum razem, dzielimy się wiedzą i poglądami, a tu takie coś bez próby argumentacji nawet... poprostu tak duzo było nabiajnia się z Windy(tego niesłusznego), że mnie to brzydzi tyle... lol znowu mi pewnie długi post wyjdzie