+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 17 z 17

Temat: 21. urodziny systemu Windows

Stały Użytkownik alec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jest Avatar alec

Dzięki!
    0
    Podziękował 0 razy w 0 Postach
    Siła Reputacji
    7

21. urodziny systemu Windows

20 listopada 1985 roku Microsoft zaprezentował światu nowatorski i rewolucyjny na owe czasy system operacyjny - Windows 1.0.
    Wymagania sprzętowe pierwszego Windows to 256 KB pamięci RAM i DOS 2.0. Początkowe wersje Windows były bowiem graficznymi nakładkami na tekstowy system operacyjny DOS. Cena pudełka z Windows 1.0 wynosiła 100 dolarów, a po przełożeniu na dzisiejsze czasy - niecałe 200 dolarów, czyli tyle samo co Windows XP Home. Sam system wytrzymał jednak tylko dwa tygodnie z czystym kontem poprawek (już wtedy wydawano bowiem patche). Słabo jednak było ze wsparciem nowego systemu okienkowego, nawet aplikacje takie jak Excel czy Word nie działały poprawnie jeszcze kilka lat od premiery Windows.

?ródło: Connected Internet
    dobreprogramy.pl

no patrzcie jakt ten czas leci a "bluskreen"się nie zmienia

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

mit
    mit jest offline
    UPl user mit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jest Avatar mit

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    Bo w przyszłości wiele się zmieni... Ale nie Windows...

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    taaa....wierni tradycji . ciekawny jestem jak to będzie wygladać z Vistą, ktora ma byc najlepiej dopracowanym Windowsem....wkoncu pieścili sie z nim najdlużej ze wszystkich dotychczas.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    Cytat Napisał alec Zobacz post
    no patrzcie jakt ten czas leci a "bluskreen"się nie zmienia
    Cytat Napisał mit Zobacz post
    Bo w przyszłości wiele się zmieni... Ale nie Windows...
    Cytat Napisał S.Z.A.O. Zobacz post
    taaa....wierni tradycji . ciekawny jestem jak to będzie wygladać z Vistą, ktora ma byc najlepiej dopracowanym Windowsem....wkoncu pieścili sie z nim najdlużej ze wszystkich dotychczas.
    czy możecie wymyślić nowe bardziej aktualne argumenty przeciwko Windowsom?? Bo te co podajecie to brednie wyssane z palca

proponuje sie troche doedukować, a potem isc z falą marudzenia na Windowsa, bo narazie bezmyślnie lecicie z falą bez własnego zdania, nawet jeśli dalej chcecie być przeciwko Windzie to znajdzcie jakieś prawdziwe argumenty, a nie te banialuki

jebn**ty użytkownik S.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę FajnyS.Z.A.O. Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar S.Z.A.O.

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    10
    oj Gouenry nie pieklij sie tak my tylko żartowaliśmy, a argumenty przeciw powinieneś znać

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    od dawna jechanie Windy mnie nie śmieszy

Stały Użytkownik alec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jestalec Poziom 2 : Fajny jest Avatar alec

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    z windą jest jak ze swoim samochodem narzeka się mówi że się go zmieni a w końcu jeżdzi się dalej

Best avatar - 3 miejsce pawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajnypawelck Poziom 3 : Jest Naprawdę Fajny Avatar pawelck

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    8
    gdyby nie windows nie wiadomo co by teraz bylo, a tak jest silna konkurencja, wszystk osie rozwija,srodowiska graficzne, youtube itp
    Kazda zlotowka jest bardzo wazna

iwko:
    iwko:
    iwko:

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    Cytat Napisał alec Zobacz post
    z windą jest jak ze swoim samochodem narzeka się mówi że się go zmieni a w końcu jeżdzi się dalej
    tylko cholera dlaczego się narzeka?? Jakis powod?? Czy poprostu to jest to narzekanie dla sportu?

Cytat Napisał pawelck Zobacz post
    gdyby nie windows nie wiadomo co by teraz bylo, a tak jest silna konkurencja, wszystk osie rozwija,srodowiska graficzne, youtube itp
    MS to drapieżnik, a wszycy wokolo mowia ja chce byc owadozernym kameleonem, albo sympatycznym pingwinkiem, a MS swoim windowsem wyrzuca je przez okno... i dlatego jest zły? Bo jest lepszy??

LOL

Super Moderator wyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechęwyyzy Poziom 4 : Jest W Dechę Avatar wyyzy

Dzięki!
    0
    Podziękował 1 raz w 1 Poście
    Siła Reputacji
    9
    tylko cholera dlaczego się narzeka??
    Bo to w modzie i przywiązuje się wagę do małych problemów [wyolbrzymia].
    ...

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    7
    Cytat Napisał wyyzy Zobacz post
    Bo to w modzie i przywiązuje się wagę do małych problemów [wyolbrzymia].
    ja nie narzekam zaczynałem przygodę z pc od dosa i win3.11 po kolei przechodziłem wszystkie wersje (opr NT wcześniejszych) po drodze inne systemy linux beos (no maca nie) i mam duży sentyment do windy i będę miał nawet jak na co dzień do internetu używam linuksa

mit
    mit jest offline
    UPl user mit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jestmit Poziom 2 : Fajny jest Avatar mit

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    9
    Gourney sorry ale czasem mam wrażenie że po prostu coś do mnie "czujesz". Powiedz mi co a nie tak owijasz w bawełnę i będzie ok.
    To tak na marginesie.
    A co do mojej wypowiedzi - czy możesz mi udowodnić jej bezmyślność, jak również to, że nie mam własnego zdania, bo ja sam jakoś z mojej wypowiedzi nie mogę tego wyłonić. Chyba że widzisz coś między wierszami, bo ja po prostu sparafrazowałem reklamę Prince Polo i w formie żartu odniosłem ją do Windowsa.
    Gourney nie ekscytuj się tak. Od razu doszukujesz się nie wiadomo czego. To zadziwiające, że takie jedno krótkie, żartobliwe zdanie tak Cie rozzłościło...
    Z resztą dobra, szkoda gadać. Może się i uniosłem, ale nie lubię gdy ktoś mi zarzuca bezpodstawnie dwie rzeczy:
    1) bezmyślność;
    2) niedouczenie.
    Co do tego grugiego - staram się nie wypowiadać w kwestiach, w których się nie znam.
    Pozdrawiam.

Chelsea London Fan buszmen Poziom 1 : Buduje reputacjębuszmen Poziom 1 : Buduje reputację Avatar buszmen

Dzięki!
    0
    Siła Reputacji
    6
    prosze nie narzekac na windowsa.
    bez niego nie daloby rady programowac w windows api

Gourney
    Gość Avatar Gourney
    Cytat Napisał mit Zobacz post
    Gourney sorry ale czasem mam wrażenie że po prostu coś do mnie "czujesz". Powiedz mi co a nie tak owijasz w bawełnę i będzie ok.
    To tak na marginesie.
    A co do mojej wypowiedzi - czy możesz mi udowodnić jej bezmyślność, jak również to, że nie mam własnego zdania, bo ja sam jakoś z mojej wypowiedzi nie mogę tego wyłonić. Chyba że widzisz coś między wierszami, bo ja po prostu sparafrazowałem reklamę Prince Polo i w formie żartu odniosłem ją do Windowsa.
    Gourney nie ekscytuj się tak. Od razu doszukujesz się nie wiadomo czego. To zadziwiające, że takie jedno krótkie, żartobliwe zdanie tak Cie rozzłościło...
    Z resztą dobra, szkoda gadać. Może się i uniosłem, ale nie lubię gdy ktoś mi zarzuca bezpodstawnie dwie rzeczy:
    1) bezmyślność;
    2) niedouczenie.
    Co do tego grugiego - staram się nie wypowiadać w kwestiach, w których się nie znam.
    Pozdrawiam.
    lol jak to boli kiedy ktos wyraza sprzeczna opinię, boli to i dotyka osobiście.. rofl poprostu, to ty sie nie ekscytuj mit, niedoszukuj szie "miedzy wierszow" w moich wypowiedziach bo jak widac pisalem, krotko i zwiezle oco mi chodzi

Co do Twojej drugiej myśli.. nie oglądam TV (przynajmniej nie tak często, a już szczególnie nie widuje reklam), ale nie buntem przeciwko TV sie chcialem chwalic Windows z każdą swoją wersją tak drastycznie(nie boje się użyc tego słowa) się zmieniał.. a **** zresztą nieważe teraz mi wytłumaczyłeś, że se jaja tylko robiłeś... tylko jak mówiłem... mnie żarty na temat Windy( a przynajmniej te bezpodstawne) nie śmieszą mnie i jako osoba dość impulsywna biore te oskarżenia na MS troche na siebie i swoja wiedzę+inteligęcję... żyjemy na forum razem, dzielimy się wiedzą i poglądami, a tu takie coś bez próby argumentacji nawet... poprostu tak duzo było nabiajnia się z Windy(tego niesłusznego), że mnie to brzydzi tyle... lol znowu mi pewnie długi post wyjdzie

No i Twoja trzecia mysl... w sumie musze odpowiadać..? juz rozumiem Ty tylko żartowałeś..., ale jeśli dalej chcesz argumentacji to ona cholera jest podana w poprzednich postach... ja naprawde nie pisze sobie od tak pustych słów niepodpartych niczym

acha i wogle w szoku jestem, że myslisz, że czuję cos do ciebie, jeśli już to tylko sympatię
    Ostatnio edytowane przez: Gourney : 22-11-06 - 09:01

^JA^ pytonss Poziom 1 : Buduje reputacjępytonss Poziom 1 : Buduje reputację Avatar pytonss

Dzięki!
    22
    Podziękował 6 razy w 6 Postach
    Siła Reputacji
    8
    Ja ze swojego Xp, jestem w sumie b. zadowolony, jest kilka braków, jednak nie na tyle istotnych by odebrać mi po pierwsze komfort pracy, możliwość zrobienia czego chcę, a co do stabilnoci systemu, to zazwyczaj sam jestem winowajcą, tudzież prokurentem owego stanu(braku stabilności), tak więc jest ok
    A co do powyższych wypowiedzi to każdy z Was ma prawo do wyrażania swych odczuć nt. funkcjonalności windowsa wszak to Wasze prawo, po drugie wypowiedzi ze źródła jakim są Wasze doznania na bazie pracy z systemem są jak najbardziej obiektywne i uzasadnione.

stary bluesman wlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy gowlodas Poziom 5 : Uwielbiamy go Avatar wlodas

Dzięki!
    119
    Podziękował 61 razy w 53 Postach
    Siła Reputacji
    12
    pierwszy windows to 3,11 10 dyskietek na bazie DOS.
    do niego Lotus suite, min amipro -jakby dzisiejszy word.
    potem w95, 98, 98se, millenium, -rózne powroty do róznych wersji W.
    wreszcie xp - i tak do dzis.
    viste mam ale nie instalowana jeszcze-czeka na lepsze dni.
    w sumie z tych W to najbardziej xp mi słuzy choc w pracy mam 98se - troche tepy jesli chodzi o stery ale sprzet nie pozwala na lepszego.
    cały czas mam nadzieje na lepszy sprzet.

Zakochany w Ania_kociak:* GoLLaB Poziom 1 : Buduje reputacjęGoLLaB Poziom 1 : Buduje reputację Avatar GoLLaB

Dzięki!
    3
    Siła Reputacji
    9
    Ja używam Xp już ładnych parę latek, używanie Firewalla i antywirusa oraz dbanie o ład i porządek pozwalają na wyrażenie opinii, że Windows wcale nie jest taki zły ;p Trzeba tylko o niego dobrze zadbać

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o Temacie

Users Browsing this Thread

Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)