a jest jakies kryterium przynaleznosci do underpl?? jakis okres musi minac?? bo przydalaby mi sie mozliwosc przegladniecia listy sojuszu![]()

a jest jakies kryterium przynaleznosci do underpl?? jakis okres musi minac?? bo przydalaby mi sie mozliwosc przegladniecia listy sojuszu![]()
Absurd: przekonanie sprzeczne z twoimi poglądami
gg 993300
Jestes w UnderPL i masz mozliwosc przegladania czlonkow sojuszy - w zakladce Sojusz kolo liczby czlonkow jes w nawiasie opcja (Lista czlonkow) - kliknij i zobaczysz wszystkich.

to moze serwer cos opoznia - bo pokazuje moj status jako "nowy"
p.s. - juz jest ok![]()
gg 993300

Już zaproponowałem dyskusje na temat regulaminu i zasad panujacych w sojuszu!! W tym topicu powstanie regulamin którego należy przestrzegaćNapisał Muminek
A teraz pytanie z innej beczki, do tych nieco bardziej zaawansowanych. Opłaca sie inwestować w wyrzutnie rakiet, czy lepiej na początku wogóle tego nei stawiać i poczekać na małe działko laserowe?? Mam właśnie taki dylemacik, bo nie wiem z jakiej paki aż 10 wyrzutnie rakiet postawiłemi zastanawiam sie czy teraz nie oddać je do demobilu, a za zarobione surowce kupić małe działka laserowe
Software is like sex. It's better when it's free...
Linus Torvalds

O co chodzi z ta tabela ?
Ostatnio edytowane przez: pawelck : 12-03-05 - 12:28
Kazda zlotowka jest bardzo wazna
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
iwko:
iwko:
iwko:

pokazuje ci godzinne wydobycie mineralow i produkcje energii - oraz ewentualny niedobor energii - pozwala rowniez na regulacje poziomu wydobycia(a co za tym idzie energozernosci)
powiem ci tylko - zainwestuj w elektrownie - bo masz spory niedobor - twoje kopalnie nie wykorzystuja nawet polowy swoich mozliwosci
a co do regulaminu - to zacznijmy najpierw od spraw militarnych - co myslicie o tym zeby wprowadzic obowiazek pomocy napadnietemu czlonkowi?? - a przedewszystkim proponuje ustalac razem ewentualne napady - bo jedno nieodpowiednie posuniecie moze sprowadzic klopoty na caly sojusz. - mozna tez ewentualnie planowac wspulne wypady po male conieco
jesli chodzi o pomoc gospodarcza - to uwazam ze jesli ktos mialby nadmiar jakiegos surowca -to powinien sie ewentualnie podzielic z potrzebujacymi - a wymiana powinna byc podstawa naszego sojuszu
Ostatnio edytowane przez: Muminek : 12-03-05 - 12:48
gg 993300

Zgadzam się z S.Z.A.O. ale nie do końca. Mianowicie odnośnie "obowiązku" pomocy napadniętej osobie. A jeśli ktoś nie będzie akurat dysponował odpowiednią armią?? Poprostu ustalmy, że powinnością najbliższej osoby, tudzież wszystkich sojuszników jest niesienie pomocy w razie konieczności. Ale nie jako przymus. Bynajmniej według mnie tak będzie fair.
- grafika, multimedia, strony internetowe.

Muminek nie wolno dzielic sie surowcami. W kazdym badz razie tak wyczytalem. To sie nazywa chyba pushing???. Na forum jest. Moze byc tylko wymiana surowcow: metal, kryszt, i to cos do.... 3:2:1.
Kazda zlotowka jest bardzo wazna
iwko:
iwko:
iwko:

ByzyduraBędę dawał komu mi się podoba i ile będzie mi się chciało surowców. Z jakiej racji mam nie pomagać komuś komu będę chciał. Wtedy to się będzie nazywało właśnie pomoc handlowa.

to jest pk z regulaminu dotyczacy pushingu
"1. Handluje z mocniejszym graczem dajac mu 10000 metalu, a on mi 100 krysztalu. Czy to jest pushing?
Jest to pushing jesli chodzi o to zeby mocniejszemu graczowi przekazac surowce. Standardowo przelicznik dla metalu:krysztalu:deuteru to 3:2:1 wiec naruszenie tej zasady moze zwrocic uwage operatorow gry, co moze grozic banem. Jesli jednak udowodnicie ze jest to wymiana, ktora obu graczom przyniesie korzysci (czyt. wspolpraca) to nie bedzie o co sie martwic."
taka korzyscia jest wzmocnienie sojuszu
gg 993300
Pomoc militarna nie jest absolutnie konieczna, ale jezeli jakis z naszych graczy bedzie ustawicznie napadany przez jednego gracza to raczej konieczne bedzie sklepanie agresora. Co do handlu - wydaje mi sie, ze raczej nie spotkamy sie z sytuacja kiedy to slabszy pomaga silnieszjemu (przynajmniej nie beda to drastyczne przypadki, a jezeli cos bedzie nie tak to sie pisze do Go tlumaczac wymiane w ramach sojuszu jako konieczna i tyle. Pozdrawiam

No to jest oczywiste, że jeżeli któryś z naszych zostanie oklepany przez obcego do okopiemy wrogowi jadaczke i wykopiemy go na księżyc :chytry: Nie ma to tamto![]()
![]()

Najważniejsza powinna być wymiana informacji wewnatrz sojuszu!!
To powinna być podstawowa sprawa!
Gdzie jest jakaś planeta którą będzie można "uprawiać". którego gracza warto zaatakować..itd!!
Reszte później bo narazie brak czasu![]()
Linus Torvalds

occultus inwestowanie w dzialka laserowe to dobra inwestycja, sam mam na UNI4. Świetnie sie spisuja , przy tym wyrzutnie rakiet sa troszke slabe i pdczas najazdu szybko sie nieszcza.

.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
Zalążek regulaminu warunkujacego uczestnictwo w sojuszu UPS
1) Jeżeli ktoś zostanie zaatakowany pozastali są zoobowiązani udzielić mu wsparcia materialnego lub jeśli są w stanie również militarnego.
2) Wiadomości wewnętrzne służą jedynie do przekazywania ważnych informacji handlowych lub militarnych.
3) Jeżeli jeden z sojuszników pożycza drugiemu surowce musi jasno okreslic czy jest to pożyczka zwrotna czy darowizna. W przypadku pożyczki zwrotnej ma prawo okreslić termin zwrotu.
4) W przypadku handlu surowcami obowiazują standartowe stawki 3:2:1
5) Podstawą istnienia sojuszu jest wzajemna pomoc i wymiana informacji
6) Czekam na propozycje dalszych zasad!!
.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
ZŁAMANIE KTÓREJ KOLWIEK Z ZASAD BEDZIE KARANE POZBAWIENIEM UżYTKOWNIKA PRZYWILEJÓW A W PRZYPADKACH EKSTREMALNEGO NARUSZANIA WYKLUCZENIEM Z SOJUSZU. W PRZYPADKACH EKSTREMALNIE EKSTREMALNYCH ATAKAMI ZE STRONY POZOSTAŁYCH SOJUSZNIKÓW I WYKLUCZENIEM Z SOJUSZU!!!!
P.S.
S.Z.A.O. thx za info!!
Ostatnio edytowane przez: occultus : 12-03-05 - 15:10
Linus Torvalds

A jakie sa założenia ekstremalnie ekstremalnych ekstremalnie ekstremaliów?? :lol:![]()

do regulaminu proponuje dodac pk dotyczacy konfliktow - tzn informowaniu pozostalych o takim zamiarze
gg 993300

heh warzywo , ja dopiero rozbudowuje swoje kopalnie , niedawno sie osiedlilem to raczej o flocie przez 3 dni moge tylko marzyć. A więc tak mam już: kopalnie metalu i kryształów poziom 4 , deuter poziom 2 , el. słoneczna poziom 5 i fabryke robotow. I to narazie wszystko. Jak dojade do kopalni na poziomie 8-9 i deuteru na 7 to zaczne robić badania itp. narazie mam za małe wydobycie. a tak swoja droga do inwazji zastanawiałem sie czmu transportowce sa przy flocie. Dopóki mi nie podpioerdzielono. Ale i tak mu zniszczyłem tego transportowca , to nic nie zyskał
![]()

moze lepiej dazyc to kolonizatora i przejac sobie jakies planetki zeby w razie wojny miec zapas surowcow ?jak tak robie na uni1 bo zawsze atakuja glowna planetke.
Work safe work smart your future depends on it ...

Zgodze się z tobą, że powinno się dążyc do kolonicacji planet z twojego bądz óznych systemów słonecznych. Ale z drugiej strony jeżeli pozwolisz oponentom sie zabardzo rozwinąć i nie chodzi nawet o to,ze lepiej od ciebie a jedynie nawet na równi to już ich potem nie wybijeszNapisał tixar
Cieżko będzie tobie znaleść odpowiedznią farme!! Na początku gry chyba trzeba to wypośrodkować...dążyć do kolonicacji ale i (jak będzie wystarczajaco szczescia) "uprawiać pare planet"
Muminek jeżeli chodzi o to oc co prosiłeś by wnieść to do regulaminu to sie z toba zgodze ale tylko jeżeli ktoś stara sie zaatkować innego członka sojuszu!! Ponieważ jak rozpoczniesz bitwe z jakimś członkiem sojuszu to tak jak byś rozpoczoł z każdym z osobna, a wtedy tylko :1zhelp:
Zgodnie z tą zasadą pragne sie pochwalic kolejnym zwycięstwem naszego sojuszu
Oto raport z mojej pierwszej bitwy. Pokonany nei jest w żadnym sojuszu!!
Aby powiekszyć należy kliknać
P.S.
W nasze szeego wstąpił kolejny sojusznik
Tym razem nie z naszego forum!!
E D Y C J A
Oficjalna, jedyna w swoim rodzaju lista członków UPS'u
1. occultus - założyciel
Data przystąpienia: 2oo5-o3-o9 ; 22: 1 8 :33
2. warzywo
Data przystąpienia: 2oo5-o3-o9 ; 23:21:57
3. Trescom
Data przystąpienia: 2oo5-o3-o9 ; 23:44:08
4. Dis
Data przystąpienia: 2oo5-o3-1o ; 15:54:31
5. Muminek
Data przystąpienia: 2oo5-o3-11 ; 10:46:19
6. Linker
Data przystąpienia: 2oo5-o3-11 ; 10:46:30
7. Szao
Data przystąpienia: 2oo5-o3-11 ; 17: 07:16
8. Ogorek
Data przystąpienia: 2oo5-o3-11 ; 18:43 : 00
9. pawelck
Data przystąpienia: 2oo5-o3-12 ; 12: 07:55
10. 132 - O U T S I D E R = os. nie z forum, nie znana jak narazie!!
Data przystąpienia: 2005-03-13 ; 11:47:50
Ostatnio edytowane przez: occultus : 13-03-05 - 15:59
Linus Torvalds

kurcze , możecie mi zdradzic , jak sie umiecie tak szybko rozbudowywać??? occultus i warzywo wy macie już nieźle dużo punktow.
Możecie mi doradzieć jak mam dokładnie lepiej zacząć z moja planetą??? ja przyjąłem taktyke: rozbudowuje kopalnie i elektrownie , a potem zajmę sie badaniami itp. tak myśle dojde do kopalnie na poziomach 10-11 , wytwórni deuteru na poziomie8-9 a potem azjme się badaniami itp. Dobrze robie??? z tego co wiem to pawelck też nie bardzo umie rozwinąć taktyke. Z moich doświadczeń z UNI4 wiem że lepiej najpierw rozbudowac kopalnie a potem zajać sie badaniami , i jak najszybciej sie uzbroić.

No więc pierwsze primo: ilość pkt zależy od ilosci wydanych materiałów na budowe czegokolwiek co aktualnie posiadasz!! za każdy 1000 dostajesz 1 pkt. (nie jestem pewien..tak chyba przeczytałęm gdzieśNapisał S.Z.A.O.
). Więc ilość pkt jest chyba pojęciem względnym, w każdej bitwie mozesz stracić jakiś statek czy cokolwiek innego i w tym momencie pkt sie odejmóją!! najbardziej wiarygodną punktacją jest technologia gdyż jej nigdy sie nie traci
Drugie primo: nie wiem czy jest coś takiego jak schemat rozbudowy. Na forum ogame było napisane aby rozwijać najpierw kopalnie: M:8 KD
óźniej. Ostatecznie starać sie osiagnac M:12-14, K:8-10, D
-8 , a później juz dowolnie jak kto chce!! Jeżeli chodzi o elektrownie słoneczne to wiadomo tyle żeby starczyło energi. Produkcja musi być 1. Są jeszcze satelity słoneczne ale one kosztują sporo, a ich wydajność zależy od odległości od słońca
Aczkolwiek w trakcie naszych "badań" prowadzonych przy współpracy z Warzywkiem ustaliliśmy, zę są one strącane również przez wrogie jednostki atakujące naszą planete. minusem jest to, ze szybko padają, ale plus jest taki, ze skupia sie na nich atak wroga
dzieki temu nasza obrona zyskuje.
Primo trzecie: jeżeli chodzi o mnie to ja starałem sie wypośrodkować wszystko tak aby sie rozwijać technologicznie militarnie i "kopalnianie"
Primo czwarte: jak tylko sie da to buduje konieczna technologie, tzn. aby posiadać myśliwce tzreba posiadać naped spalinowy an 2 poziomie..wiec robiłem wszystko aby tak też sie stałoDo zaatakowania kogos potzrebowałem transportowiec jeszzcze...by ograbić pacjęta
wiec znowu wszystko robiłem by do tego dojść. Teraz konieczne mi są techniki szpiegowskie by sady posyłąć!! Więc znowu..ciagne planete pod tym kierunkiem!
Jako przykład złej rozbudowy, wedle mojej opini może posłużyć pacjet którego juz dzisaij 2x dojechałem, a teraz dałem namiary Warzywko, bo nażeka na brak Metalu a tamten za przeproszeniem ciagle sra nim
Stracił kase na magazyn metali który an poczatku jest kompletnie nie potzrebny!!Metal: 8490 Krysztal: 955
Deuter: 698 Energia: 1063
Floty <---zero floty, ale to jeszcze luz
Obrona <---zero obrony, to już lekka kapa. Dzieki temu dosłownie uprawiam go..Moja flota nadlatuje 3 Myśliwce i 1 Transportowiec i po prostu ładuje do transportowca tyle ze ledwo dolatuje![]()
Budynki
Kopalnia metali 14 Kopalnia krysztalow 9
Wytwornia deuteru (ciezkiej wody) 6 Elektrownia sloneczna 14
Fabryka robotow 4 Stocznia orbitalna 2
Magazyn metali 1 Laboratorium badawcze 1
Szanse na kontrwywiad:0%
Stracił kase na Kopalnie Metalu an 14 poziomie!!!!!! PO CO!!! przez takie coś zapewnie mi ciagle metala poszedł w kolejne koszta by to zasilić. Elektrownia an 14 poziomie!!
Stracił kase na Fabryce robotów. Maxymalnie an poczatku 2 poziom!! Dopiero później jest potrzebne nieco wiecej ale to aż na 10 poziomie by powstała Fabryka nanitów!!
Gdzie jakakolwiek obrona. ja przez przypadek ma na uni 5 az 8 wyrzutni rakiet
P.S.
Z duba informuje o kolejnej mojej wygranej bitwieDrugi raz w ciagu tego samego dnia dojechalem gościa z mojego układu słonecznego
Czysty zysk, zero strat:
Agresor wygral bitwe!
Przejal
2984 metalu, 372 krysztalu i 525 deuteru
Linus Torvalds

a ja mam problema takiego na uni 5 nie wiem jak zbudować stacje orbitalną bo mam ją na uni 4 (niewiem jak zbudowałem) a na uni 5 za nic mi się nie pojawia w menu budynki
Osób przeglądających obecnie ten temat: 1. (Użytkowników: 0, Gości: 1)